NOVI KREATIVNI PROJEKTI STUDENATA FPZG-A

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Početkom svake akademske godine, kada većina studenata još uvijek čezne za ljetom, budući novinari već počinju raditi punom parom. Naime, studenti treće godine, pokreću svoje prve online projekte pod mentorstvom profesora Domagoja Bebića. Studenti osmišljavaju razne projekte pokrećući vlastite web-stranice i razne profile na društvenim mrežama s ciljem upoznavanja s novim medijima. A, neki od projekata razvijaju se do te mjere da ne ostaju samo još jedan zadatak kojega su morali obaviti u sklopu smjera.

 

Tako su i ove godine pokrenuti razni projekti, a izdvojili smo vam tri projekta koja se tiču kulture: ZiG – Zid koji govori, S.O.T.Y.MOMENTS i EXIT Through the Music.

 

ZiG – Zid koji govori

Petero studenata – Alen, Marijana, Ivana, Tijana, Lucija – ovim projektom svakodnevno predstavljaju ono najbolje ili ono što još nikada nije viđeno od ulične umjetnosti (streetart-a). Na svojoj Facebook (hyperlink) i Instagram stranici (hyperlink) objavljuju vlastite fotografije ili fotografije svoje publike prikazujući bogatu uličnu umjetnost glavnog grada. Objavljuju fotografije brojnih grafita, natpisa na pročeljima zgrada koji imaju zanimljiv kontekst ili dobru poruku, te 3D grafite koji u zadnje vrijeme postaju sve popularniji. Ako imate koju dobru fotografiju streetarta, obratite se ovom timu putem društvenih mreža, kako bi kao i oni zabilježili ovu “prolaznu” umjetnost.

foto: www.facebook.com/zidkojigovori/

foto: www.facebook.com/zidkojigovori/

 

 

S.O.T.Y.MOMENTS

Pokretačica ovog projekta, Anja, veliki zaljubljenik je u prirodu, životinje, različite kulture. Stoga je odlučila pokrenuti stranicu koja će povezivati sve ljude koji dijele ovu ljubav. Kroz fotografije želi pokazati svima da je svako mjesto na svijetu – grad, selo, planina, rijeka – lijepo na svoj način u svakom godišnjem dobu. Ljudi su jako dobro reagirali na projekt. Tako na Facebook (hyperlink) i Instagram stranici (hyperlink) samog projekta, objavljene su već i fotografije koje su dospjele iz raznih dijelova svijeta. Ako vas različite ljepote pejsaža ili kulturne znamenitosti nadahnjuju, ovjekovječite ih fotografijama i podijeliti ih s Anjom i ostatkom svijeta.

 

foto: www.facebook.com/sotymoments/

foto: www.facebook.com/sotymoments/

 

EXIT Through the Music

Kreativni trojac – Alan, Arian i Ivan – ovim projektom probija granice svog glazbenog ukusa i omiljenih žanrova. Iako su prvenstveno pokrenuli projekt kako bi objavljivali kvalitetniju stranu glazbu, okreću se u potpuno novom smjeru. Naime, u početku su objavljivali sadržaj s većih glazbenih stranica, kako bi obilježili razne glazbene događaje iz prošlosti (npr. kada je određena pjesma postala hit) ili aktualne, buduće glazbene uratke. Kako bi pridobili veću publiku, okreću se, kako oni to sami nazivaju, i “balkanskoj” glazbi i domaćim uradcima. Noviji postovi će tako biti njihove recenzije o raznim pjesmama, bendovima i pjevačima. Stoga, ako želite predahnuti uz glazbu od svakodnevne užurbanosti i rutine ili dati svoje mišljenje o nekoj pjesmi, posjetite njihovu Facebook stranicu (hyperlink).

 

Antonia Baković

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.