NOVI TREND – URANJANJE NAŠMINKANOG LICA U VODU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Možete li se zamisliti kako ujutro posve našminkani, prije nego izađete iz kuće, umočite lice u vodu? Upravo je to metoda koju iskušava sve više youtubera, a koja je suprotna svemu čemu su nas do sada učili o šminkanju.

https://i.ytimg.com/vi/iIkQacuq_nc/maxresdefault.jpg

https://i.ytimg.com/vi/iIkQacuq_nc/maxresdefault.jpg

Naime, ovdje je riječ o korejskoj tehnici „Jamsu“ što znači uroniti, odnosno tehnici umakanja lica u vodu nakon što se našminkamo. Zvuči čudno, jer obično vodu koristimo kada pokušavamo skinuti šminku i očistiti lice, a našminkane bježimo od vode kao da ćemo se zaraziti ako dođemo u kontakt s jjednom kapljicom. Postupak je takav da prvo očistimo lice, zatim nanesemo primer, puder i korektor te na kraju puder u prahu. Umjesto skupih pudera u prahu, može se koristiti i baby puder po prihvatljivijim cijenama. Kistom ili spužvicom puder se nanese po cijelom licu, ali za razliku od uobičajenog nanošenja tankog sloja, u ovom slučaju stavljamo deblji. E sad zanimljivi dio, malo veću zdjelu napunimo hladnom vodom te s potpuno našminkanim licem uronimo na 30 sekundi, nakon čega osušimo lice ručnikom. Rezultat je besprijekoran ten te glatko, ujednačeno, mat, ali istovremeno svježe i prirodno lice na kojem se šminka neće topiti i duže će izdržati. Oni koji su isprobali tvrde kako im se šminka cijeli dan nije razmazala, a nekima čak ni nakon spavanja.

Osobno, ova tehnika mi se čini više kao izazov koji bi bilo zabavno isprobati, ali nepotrebna da bi bila dio svakodnevne make up rutine. Osim toga nemam baš neke ronilačke sposobnosti i vjerojatno bih se utopila nakon prvih 5 sekundi, izgubila volju da nastavim sa šminkanjem i ostala doma. Svi vi koji imate viška vremena i volje slobodno isprobajte, ako ništa drugo barem ćete se dobro nasmijati ako vam ova metoda ne uspije. Želite li zaista prirodan i svjež izgled, najbolje je da ostanete nenašminkane i posve prirodno lijepe.

 

 

 

Antonela Petrov

 

 

Izvori:

http://www.popsugar.com/beauty/Jamsu-Korean-Makeup-Trend-42281963

https://www.measurabledifference.com/blog/jamsu-the-newest-beauty-trend-koreans-are-diving-into/

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.