Novo studentsko natjecanje – STEM Games

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon raznih sportskih natjecanja u osnovnim i srednjim školama, odlazak na fakultet za mnoge bi značio kraj tome dijelu zabave. Kako se to ne bi dogodilo, UniSport Hrvatska svake godine organizira niz sportskih natjecanja iz nekoliko sportskih kategorija i tako održava veselje mnogih studenata. No, od prošle godine u Hrvatsku je došlo i novo natjecanje poznato kao STEM igre.
STEM igre su zapravo međunarodno natjecanje u znanju i sportu koje svake godine okuplja veliki broj studenata iz cijele zemlje. U Hrvatsku je prvi put došlo prošle godine, a održano je u Poreču, od 8. do 13. Svibnja. Organiziralo ih je više od 100 studenata iz 11 hrvatskih STEM fakulteta. Cilj ovih igara je poticanje interdisciplinarnosti, promocija sporta, te razmjena znanja i iskustava među studentima srodnih usmjerenja i fakulteta. Cjelokupno natjecanje organizirano je na dva nivoa – sportska natjecanja i natjecanja znanja.


Sportski program odigrava se na unutarnjim i vanjskim terenima, a uključeno je ukupno devet sportova: futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, veslanje, stolni tenis, kros i šah. Osim u sportu, studenti imaju priliku svoje znanje odmjeriti i u jednoj od četiri STEM Games Arene: prirodoslovna, tehnološka, inženjerska i matematička arena. Ovaj dio sastavljen je po konceptu timskog trodnevnog natjecanja gdje studenti primjenjuju svoja stečena znanja pri rješavanju različitih problema od inženjerskih do matematičkih.
STEM igre organizirane su na temu NextGen Society-a koja pomaže usmjeriti studente na probleme i pitanja s kojima su suočeni u 21. stoljeću, te tako od njih stvaraju budućnost STEM sustava. Ovogodišnje igre održat će se u svibnju 2019. Godine, prijave za organizacijski tim već su počele, a prijave za STEM igre samo što nisu.
Nikolina Šekuljica

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.