NVIDIA GeForce GTX 1080 – Kraljica grafičkih kartica

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
http://www.pcgamer.com/

http://www.pcgamer.com/

nVidia, tvrtka poznata po proizvodnji grafičkih procesora i hardverske PC tehnologije proteklih je tjedan dana počela sa međunarodnom prodajom svoje najnovije grafičke kartice pod nazivom GTX 1080. Ova kartica značiti će puno za PC gamere, jer kao što zadnji testovi daju naslutiti, GTX 1080 dokazano je najbrža grafička kartica ikad napravljena. Kartica je osmišljena na najnovijoj Pascal GP104, što pruža skroz drukčiju arhitekturu i veću brzinu naspram starijih generacija Nvidijine „Maxwell“ tehnologije i sadrži preko 8 gigabajta interne memorije, te je također preporučena i za najnovije modele uređaja VR tehnologije, Oculus Rift ili HTC Vive, iz čega se da zaključiti kako je kartica također osmišljena i za virtualnu stvarnost. Kartica je također poprilično tiha, što sugerira dobro interno hlađenje putem ugrađenom ventilatora.

Iako su performanse koje ovaj komad hardvera nudi nenadmašive, sličan se efekt može postići i sa još novom, prethodnom generacijom GTX 980, tako da je dobivena korist upitna kada se radi o omjeru cijene i kvalitete. Unatoč tome, ako odlučite potrošiti toliku količinu novaca na grafičku karticu, možete biti sigurni da će vas služiti podosta dugo, što je čini podosta otpornom na brzi razvoj u ovoj domeni tehnologija. Kartica s lakoćom rendera video igre na 4K rezoluciji, što je trenutno gornja granica i za najzahtjevnije korisnike grafičkih tehnologija.

http://www.pcgamer.com/

http://www.pcgamer.com/

Nvidia je grafičku karticu prekjučer otkrila i na tržištu Hrvatske i Srbije, gdje će se prodavati po pozamašnoj cijeni od 6400 kn , odnosno 1400 kn više od one na međunarodnom tržištu koja iznosi otprilike 700€. Ako vam je ova cijena visoka, što je i za očekivati, Nvidia je također ponudila jeftiniju verziju GTX 1070, koja i dalje nudi solidne performanse no za mnogo manji iznos.

 

Martin Tisanić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.