Od terora. Od borbe. Od boli. Rasplitanje.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Predstava Od terora. Od borbe. Od boli. Rasplitanje. u režiji Marine Petković Liker izvedena je 27. travnja na Marulićevim danima u Splitu. Glumačka sinergija koautorica Urše Raukar, Ane-Marije Bogdanović, Anje Đurinović te Silvije Marchig oduševila je publiku.

cetveroruka.hr

cetveroruka.hr

Zanimljiva predstava se iz Splita se vratila dvije nagrade: Nagrada Marul za najbolje umjetničko ostvarenje te Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Urši Raukar. Izvođačice svoje monologe dijele s gledateljima te rušenjem četvrtog zida daju novu perspektivu komunikaciji s publikom. Predstava je nastala kao četverogodišnje umjetničko istraživanje Marine Petković Liker započelo pod nazivom Od terora. Ženska gesta kao odgovor na krizu. Pokušaji. kojoj je u fokusu nekonvencionalan suodnos izvođača s publikom, ali i raslojavanje psihologije žene. Predstava ne prati klasičnu narativnu strukturu već je intuitivno razumljiva kroz različite izvedbene aspekte koji, miješajući se u predstavi, začudno čine jasnu cjelinu.

kritikaz.com

kritikaz.com

Kroz dramski tekst pogodan za komunikaciju s publikom, šetnja predvođena suatoricama i ples koji liči na igru, predstava završava zajedničkim razgovorom s izvođačicama. Obiteljska atmosfera koju je prenesena publici ima dvojaku ulogu te se kroz osjećaj zajedništva i topline protežu i obiteljski odnosi prikazani kroz tri generacije žene koje gledatelje uvlače u svoj svijet.

Zanimljiv koncept predstave potječe od analize ženskog izvedbenog izričaja te problematizacije međuljudskih odnosa gledano iz ženskog stajališta što je redateljičina nepresušna inspiracija u proteklim projektima. Od terora. Od borbe. Od boli. Rasplitanje. prepoznata je kao izvanredna predstava na Marulićevim danima te je odličan kazališni odabir za sve ljubitelje nekonvencionalnog izvedbenog izričaja.

kulturpunkt.hr

kulturpunkt.hr

Tena Gašparac

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.