“ODJEDNOM TATA”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Demain tout commence”, odnosno na hrvatskom prijevodu “Odjednom tata”, film je Huga Gelina, poznatog francuskog redatelja, scenarista i glumca. Ulogu glavnog lika Samuela tumači Omar Sy, od prije poznat po odličnoj ulozi u filmu Nedodirljivi. Samuel je bezbrižan muškarac čiji se život preokrene nakon što otkrije da ima kćer. Ova obiteljska drama s elementima komedije u isto vrijeme će vas nasmijati i rastužiti.

foto: www.mojtv.hr

foto: www.mojtv.hr

Samuelov bezbrižan i lagodan život na francuskog rivijeri jednog dana prekida njegova “stara” prijateljica Kristin (Clémence Poésy) s tromjesečnom djevojčicom Glorijom za koju tvrdi da je Samuelova kći. Samuel vidno izbezumljen pokušava negirati da se to uistinu događa dok je Kristen to iskoristila kako bi ostavila Gloriju i otišla.

Samuel je pokušao sve kako bi dijete vratio majci. Iako u šoku, uzeo je Gloriju i uputio se na avion za London. Njegova potraga za Kristen je, naravno, bila bezuspješna, a uspio je izgubiti i svoje i Glorijine dokumente. Tada Samuel upoznaje Berniea (Antoine Bertrand), koji mu pomaže u novoj sredini gdje je Samuel na kraju i ostao živjeti.

Osam godina kasnije, Samuel i Gloria (Gloria Colston) su nerazdvojni i pravi primjer savršenog odnosa oca i kćeri. Samuel nije mogao ispričati Gloriji pravu priču o njenoj majci te stoga Gloria vjeruje da je njena majka tajna agentica koja putuje po cijelome svijetu te joj se od tamo javlja putem e-maila. Samuel naravno nije znao gdje je Kristin, ali svaki Glorijin odgovor na majčinu poruku, on je poslao Kristen putem Facebooka. Kristen nije vidjela niti jednu poruku, dok se jednoga dana nije ulogirala i rekla kako dolazi sutra.

foto: www.mojtv.hr

foto: www.mojtv.hr

Film će vas većinu vremena držati nasmijane radi svojih komičnih elemenata, odnosa oca i kćeri, te homoseksualca Bernia koji otvoreno izražava svoju strast prema istome spolu. U srži filma nalazi se teška, ali i topla ljudska priča, gdje malena Gloria mijenja život jednog muškarca koji čini sve kako bi ona bila sretna. Mnogo toga se drži neotkriveno što održava određenu napetost tijekom filma, pa se tako pri samom kraju saznaje da Gloria boluje od neizlječive bolesti. Gloria ne zna da je bolesna, ali njen otac joj želi priuštiti da iskoristi svaki trenutak jer je njegov moto da se ne bojimo smrti, već neproživljenog života. Ovdje dolazimo do prave ljepote ovoga filma koji nam daje dobre i loše strane života, ali prikazuje da možemo dobiti najveći dar života upravo iz onoga od čega smo htjeli pobjeći.

“Odjednom tata” prikazat će vam ljubav koja je neograničena, bezuvjetna i prije svega čista. Nekada se u životu trebamo pomiriti i s najgorim situacijama te izvući ono najbolje što možemo iz njih. Otvorite srce i um i uvidjet ćete što vam je redatelj želio poručiti.

Arijana Petek

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.