Odnosi s javnošću u Oprinom stilu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Imati 44 milijuna gledatelja tjedno u SAD-u, emitirati svoju emisiju u čak 144 zemlje i imati vjerne obožavatelje na svim krajevima svijeta, samo su neki od uspjeha koji su pošli za rukom velikoj divi, Oprah Winfrey.

Vrlo često, kada se spominje Oprah, prva riječ koja potom slijedi je legenda. To je osoba koja je iz ničega uspjela napraviti ogromno medijsko carstvo, izgraditi sebe u svjetski poznatom stilu i imati na milijune vjernih sljedbenika. No kako joj je to pošlo za rukom? Što je ona učinila, čime se uspjela istaknuti i što ju je učinilo tako posebnom?

 

Izvor: Pixabay.com

 

Da bi netko radio svoj posao kako spada, potrebno je voljeti što se radi. Potrebna je ta ljubav i strast koja iz dubine duše isijava iz osobe, koja će bez ikakvih poteškoća obaviti ono što mora. Upravo takva osoba je i Oprah, žena koja je uspjela cijeli svijet staviti pod svoje krilo.

Jednom obična televizijska voditeljica, a danas najmoćnija žena u Americi. Život je nije oduvijek mazio, djetinjstvo joj je bilo izuzetno teško, no upravo takvi događaji potaknuli su je da se bori i da napravi nešto od svog života. Započela je vodeći emisiju koja je bila nadomak propasti, ali s njom u ulozi voditeljice, ne samo da se gledateljstvo zadržalo, već je u roku mjesec dana skočilo četiri puta više nego što je imala njihova konkurencija, kako je navedeno u njezinoj biografiji.

Male tajne Oprinog PR uspjeha

Njezina sreća je bila u tome što je rano shvatila da nije talent to što će je dovesti do vrha već da se mora istaknuti, napraviti od sebe jedinstveni brend.. Nisu joj trebali timovi stručnjaka za odnose s javnošću jer je ona sama sebi bila najbolji stručnjak. I uspjela je u svom naumu, jer je donosila ljudima nešto novo, nešto drugačije. A to je postizala na vrlo jednostavan način, dijeleći svoja osobna iskustva s gledateljima stvarajući bliski odnos temeljen na povjerenju.

 

Izvor: Pixabay.com

 

Uz to, pronalazila je nove talente, zalagala se za ženska prava, sve što je radila je bilo javno izloženo, isticala je svoj moto „Živi svoj najbolji život“, a ono u čemu je bila nenadmašna su brojne donacije i pokloni koje je darovala, stalno i svima. Naravno, bitan ključ uspjeha je što je bila prisutna u svakom aspektu medija, od novina do sponzora, od televizije do radija.

Dakle, tko god misli da ima dovoljno hrabrosti i znanja baviti se PR-om, neka se pripremi na uspone i padove jer PR je posao koji se bavi upravo gore navedenim radnjama, a Oprah nam je živi primjer, da ako imamo dobro osmišljenu strategiju u stvaranju brenda to nam može garantirati potpuni uspjeh.

 

Tea Rak

 

Izvori:

https://www.biography.com/people/oprah-winfrey-9534419

http://psucomm473.blogspot.com/2009/04/big-o-how-oprah-winfrey-built-her-brand.html

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.