ODRŽAN NAJVEĆI ULIČNI FESTIVAL U HRVATSKOJ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Međunarodni ulični festival Cest is d’Best tradicionalno je održan  u Zagrebu po dvadeset i drugi put. Najveći ulični festival u Hrvatskoj  ove je godine uljepšavao ulice grada od 30. svibnja do 3. lipnja. 

U ovih pet dana festivala odvilo se oko 700 sati živopisnog programa u kojem je sudjelovalo nekoliko stotina umjetnika iz Italije, Australije, Argentine, Belgije, Slovenije, Brazila, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske, Francuske, Finske, SAD-a, Makedonije, Španjolske, Japana i drugi, a po prvi put u povijesti festivala izvođači su stigli i iz Južne Koreje.

Posjetitelji su ove godine mogli uživati u pet plesnih večeri, dvanaest koncerata, mnogim predstavama uličnog kazališta te oko 150 cirkuskih nastupa. „Cestoljupci“ su mogli guštati i u bogatoj gastronomskoj ponudi iz turske, indijske, indonezijske, kineske, meksičke, ali i domaće kuhinje.

Program se odvijao na čak osam različitih lokaciji – Trgu bana Jelačića, Cvjetnom trgu, Strossmayerovom šetalištu, Zrinjevcu, u Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici, na Europskom trgu i kod Muzeja suvremene umjetnosti. Uz raznovrstan program održane su i tradicionalne akcije poput Dukatino-utrka beba, PoŽuji-utrka konoba, najsporija vožnja biciklom i ostale.

Festival kojeg karakteriziraju glazba, ples, ulični teatri, cirkusi, likovni, dječji i sportski program tradicionalno se održava u Zagrebu od sad već davne 1997. godine. Cilj uličnog festivala Cest is d’Best  je promoviranje kulturnog izražaja na ulici, ali i pružanje turističke ponude glavnog grada. Njegovi autori su vrhunski glazbenici Zlatko Petrović i Miran Hadži Veljković koji su i sami ulični umjetnici.

Sara Kurelović

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.