Održana 23. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U četvrtak 22. studenoga u Francuskom paviljonu u Studentskom centru svečano je bila otvorena 23. Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Ovogodišnju Smotru svečano je otvorio rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras. Također, bili su nazočni prorektori, dekani i prodekani, profesori i studenti, predstavnici agencija koji djeluju u području visokog obrazovanja, rektori hrvatskih sveučilišta te brojni drugi gosti i uzvanici.

Na Smotri su se svi zainteresirani mogli upoznati s upisnim uvjetima, studentskim životom i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu. Također, Smotra je pružila informiranje o tome kakva je opremljenost pojedinih fakulteta, o kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o mnogim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Tako su se u četvrtak i petak predstavile sve sastavnice Sveučilišta u Zagrebu u razgovorima jednog od predstavnika fakulteta ili akademije te jednog studenta s voditeljima u trajanju od deset minuta. Posjetitelji su se mogli upoznati s aktivnostima sastavnica o kojima nemaju informaciju drugdje. U subotu je bio zadnji dan Smotre, kada su se sastavnice  predstavljale u okviru pojedinih područja u zajedničkom razgovoru po jednog predstavnika fakulteta ili akademije s voditeljicom programa na medijskoj pozornici na izložbenom šatoru. Taj je razgovor imao cilj na atraktivan način posjetiteljima Smotre predstaviti prednost upisa na pojedini studijski program u odnosu na slične studije.

Smotra Sveučilišta ove je godine završena dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, a priznanja su dodijelili prof. dr. sc. Damir Boras i prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Tonći Lazibat. Tako je Šumarskom fakultetu dodijeljeno priznanje za najbolje uređen prostor, a Učiteljskom za najbolje predstavljanje. Najoriginalnije predstavljanje na Smotri ostvarili su Veterinarski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Prehrambeno-biotehnički fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Nadalje, priznanje za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja ovogodišnje smotre dobili su Ured za sport Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatsko vojno učilište ,,Dr. Franjo Tuđman” i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, a za inovativnost u predstavljanju priznanje su dobili Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Na taj je način obilježena još jedna Smotra Sveučilišta u Zagrebu, jedna od najstarijih manifestacija u Hrvatskoj.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.