Oglašavanje na društvenim mrežama

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Internet je najbrže rastući medij ikad. U početku se internet koristio za pasivno pregledavanje sadržaja, bez mogućnosti povratne informacije, no pojavom društvenih mreža, internet je postao odličan platforma za provođenje marketinga.

Danas se društvene mreže su sve utjecajnije te im iz dana u dan raste broj korisnika diljem svijeta, zbog čega su mnoga poduzeća prepoznala važnost društvenih mreža u oglašavanju, te su iskoristili takvu vrstu oglašavanja što je rezultiralo uspješnijim poslovanjem.

 

Izvor: Pexels.com

Oglašavanje

Možemo reći da oglašavanje predstavlja plaćeni, masovni oblik komunikacije specifičnih sadržaja s ciljem informiranja, podsjećanja i poticanja potencijalnog kupca na akciju u odnosu na određenu ideju, proizvod ili uslugu. Oglašavačke kampanje se koriste za postizanje komunikacijskih učinaka, prodaju proizvoda promoviranja institucija, društveno korisnih događaja, političkih kandidata i sl.

Ako nisi na društvenim mrežama, ne postojiš

Društvene mreže (Facebook, Twitter, Instagram…) danas koriste stotine milijuna ljudi. Prednosti marketinga putem društvenih mreža su relativno mali troškovi kampanje, brza povratna informacija, povećanje prometa prema web stranici, jačanje branda, jednostavno i brzo lansiranje novih proizvoda ili usluga.

 

Izvor: Pexels.com

 

Često se smatra da su članovi društvenih mreža mlađe osobe koje koriste primjerice Facebook kako bi razmjenjivale statuse i fotografije te otvarale Facebook grupe. Međutim, u zadnje vrijeme članovima društvenih mreža postaju poslovni ljudi koji otvaraju stranice svoje tvrtke na društvenim mrežama. Društvene mreže čine nevidljive društvene poveznice vidljivima na način da se uočava tko su naši prijatelji, tko su njihovi prijatelji i tako dalje, i to sve pod okriljem vrlo pristupačnog i jednostavnog sučelja.

 

Sama činjenica da će u kratkom vremenskom periodu proizvod ili usluga koja se reklamira biti viđena od nekoliko tisuća osoba, da prema analitici postoji mogućnost spoznaje odakle su te osobe, navesti ih da se prijave na listu za obavijest, i uz to realizirati narudžbe, daju maksimalan povrat investicije.

 

Izvor: Pexels.com

 

Svaka vrsta oglašavanja ima svoje prednosti i mane, te svoju određenu cijenu, a o poduzeću ovisi koliko želi uložiti u oglašavanje kako bi se promovirao proizvod ili usluga. Oglašavanje na društvenim mrežama se sve češće koristi jer je najjeftiniji i vrlo učinkoviti način oglašavanja.

 

Antonia Kovačević

 

Izvori:

https://www.virtualna-tvornica.com/marketing-na-drustvenim-mrezama/

http://www.dolly-link.hr/hr/internet-marketing/drustvene-mreze-oglasavanje/

https://bib.irb.hr/datoteka/582402.Integracija_drutvenih_mrea_i_utjecaj_na_oglaavanje_u_javnom_sektoru.pdf

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.