Opet On(i): Kazališna premijera dramaturginje Jelene Veljače i glumca Dražena Čučeka

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jedan od dražih celebrity parova u Hrvata, ovog je petka bljirirao na kazališnim daskama. Samo što se glumica Jelena Veljača ovoga puta izvrsno snašla u ulozi dramaturginje, dok je njen suprug Dražen Čuček, klasično briljirao u glumačkoj izvedbi.

Satirična predstava Opet on, nastala je prema bestselleru njemačkog autora Timura Vermesa iz 2012. godine, koji je po objavljivanju postao veliki hit te je preveden na čak 27 jezika. Dobru priliku za adaptaciju na kazališne daske iskoristio je i autorski tim predvođen redateljem Markom Juragom i dramaturginjom Jelenom Veljačom.

Naime, riječ je o satiričnoj komediji o povratku Hitlera u modernu Njemačku. Tu se pronalazi i  kritika suvremenog društva koje je u stanju čak i najvećeg zločinca svih vremena pretvoriti u medijsku ikonu zahvaljujući moći digitalnih medija. Sve počinje buđenjem Adolfa Hitlera 2017. u berlinskome parku, na mjestu na kojemu se nekada nalazio njegov ratni bunker. Tako dezorijentiran, Hitler kreće u obilazak grada, gledajući na sve iz svoje nacističke perspektive. Svi ljudi koje na tome putu susreće, prirodno pretpostavljaju kako je riječ o glumcu. Njegov medijski uspon kreće kada sretne dvojicu producenata koji mu predlažu suradnju, nadajući se da će klipićima na YouTubeu privući pozornost i ponovo dobiti posao.

Sudeći prema brojnim zadovoljnim gledateljima, ova je predstava je već pravi hit. To su potvrdile i brojna medijska lica koja su se našla na premijeri poput Ecije Ojdanić, Danijele Trbović, Željke Ogreste i Dubravka Merlića, Nikoline Pišek Ristović, Borisa Banovića, Sandre Bagarić, Zvončice Vučković, Danijele Pintarić i brojnih drugih.

Osim brojnih kazališnih adaptacija, snimljen je i film pod nazivom „Look Who’s Back“ pa ako niste imali prilike na premijeru, možete pogledati film.

 

 

Lea Medica

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.