Osjetite djelić Turske u Zagrebu!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U Zagrebu otvoren tjedan Turskog filma

Komedijom ”Filozof iz štale” Mufita Cana Sacintija u utorak u zagrebačkom kinu Europa  započeo je Tjedan turskog filma, u okviru kojega će se gledatelji do 29. svibnja moći vidjeti trinaest odabranih dugometražnih filmova turske kinematografije.

foto: commons.wikimedia.org

Tijekom šest dana zagrebačka publika moći će uživati u 13 dugometražnih filmova različitih žanrova za svakoga! Osim već prikazane komedije ”Filozof iz štale” još možete pogledati komedije: ”Život prema Nadide”, “Ne pričaj dok se ne udaš”; dva starija filma: “Ptice u tuđini” Halita Refigiza iz 1964. i  “Aga bez novca!” Neslija Colgecenoa iz 1985. Godine; kriminalističku dramu iz tursko-bosanske produkcije “Bilo jednom u Anadoliji” Nurija Bilgea Ceylana; dvije drame “Pitaj svoje srce” Yusufa Kurcenlija, koji propituje može li razlika u vjeri stati na put nevinoj ljubavi, te “Moj dragi brat” Ertema Egilmeza iz 1973. o teškom životu jednog dječaka i njegova brata; animirani film “Zli mačak Serafettin” Ayce Unal i Mehmeta Kurtulusa koji prati pripreme galeba i štakora za nezaboravni tulum čiji je domaćin divlji i napaljeni mačak Sero. Za kraj tjedna prikazat će se triler drama “Bandit” Yavuza Turgula, o čovjeku koji nakon 35 godina izlazi iz zatvora, vraća se kući i shvaća koliko se svijet dramatično promijenio.
Također, ni ove godine nisu zaboravili na djecu. Tijekom vikenda (u subotu 27. i nedjelju 28. svibnja) u 11 sati djeca mogu uživati u dječjem filmu iznenađenja, a nakon projekcije svi zajedno mogu se zabaviti na besplatnoj radionici poklona.

Ulaz na sve projekcije besplatan te će svi filmovi biti prikazani u originalnoj verziji s hrvatskim i engleskim titlovima.

 

Dora Trogrlić

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.