Otvaranje novog hostela: Svemirska kapsula u Zagrebu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: telegram.hr

Foto: telegram.hr

Spavanje u svemirskim kapsulama? Čini se nemoguće, ali od sada to možete doživjeti u središtu Zagreba. U Teslinoj ulici otvorio se nesvakidašnji hostel imena Subspace. Izvorna ideja potječe iz Japana u kojem su natjerani velikim brojem stanovništva na skučenom prostoru odlučili otvarati hotele s kapsulama za spavanje.

Upravo to inspiriralo je vlasnika Hrvoja Krlića da takav projekt dovede i u Hrvatsku. „Volim inovativne stvari i nisam želio ponavljati izlizane turističke šprance zbog toga sam se odlučio na ovakav tip smještaja“,rekao je Krlić koji ističe kako je prema njegovim informacija ovo prvi takav projekt unutar Europske Unije. Cijela tematika je zamišljena u stilu znanstvene fantastike, pa gosti spavaju u futurističkim kapsulama u kojima na raspolaganju imaju krevet i televizor. Osnovna ideja ove jedinstvene ponude za sve posjetioce grada Zagreba bila je osigurati im potpunu privatnost po pristupačnim cijenama i to u samom centru Zagreba. Osim toga gosti mogu svakodnevno uživati u uslugama internet-kafića, a postoji i kuhinja za pripremanje napitaka i malih obroka iza kojih mogu odmoriti u zajedničkom dnevnom boravku. Osim po sobama, Subspace hostel poseban je i po zidovima koje je za tu prigodu ručno oslikao akademski slikar Tomislav Buntak. On je prikazao svoju umjetničku viziju zajedničkog života ljudi i bića iz svemira oslikavši stropove posebnom bojom koja ostavlja dojam zvjezdanog neba.

Foto: telegram.hr

Foto: telegram.hr

Hostel se svečano otvorio ovoga vikenda, no za goste počinje raditi od srijede 30.studenog. Cijena noćenja iznosit će između 25 i 35 eura ovisno o opremljenosti same kapsule. Za vrijeme trajanja adventa kada se očekuje veliki broj turista noćenje bi trebalo koštati oko 250 kuna. Nadamo se kako će Hrvatska i u budućnosti biti spremna prihvatiti mnoge nove korisne ideje iz svijeta koje među ostalima imaju za cilj promoviranje domaćeg turizma.

Ela Roso

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.