OTVOREN 41. INTERLIBER

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Utorak 13. studenoga za brojne posjtetitelje svih uzrasta obilježio je miris knjiga i sajamsko raspoloženje koje traje već od jutra. Dolaskom studenoga svake godine u peti i šesti paviljon Zagrebačkoga velesajma dolazi međunarodni sajam knjiga, svima poznat kao Interliber. Ovogodišnji, 41. po redu Interliber, veći je no ikada te čak tristotinjak izlagača iz cijeloga svijeta predstavlja svoja izdanja s velikim sajamskim popustima. Ulaz na sajam besplatan je za sve, a osim kupnje knjiga posjetitelji mogu uživati u bogatom programu koji uključuje razgovore i druženje sa omiljenim autorima, čitaonice i radionice, kvizove znanja, glazbene sadržaje i brojna popratna događanja. Jedan od njih je okrugli stol pod nazivom “Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu”.

(izvor: Autorica)

Na Interliberu svi mogu pronaći nešto za sebe, a mladi pogotovo pa je tako i ove godine organiziran prijevoz za učenike i studente iz cijele Hrvatske koji dolaze sa svojim profesorima i tako šalju jasnu poruku da knjige, koliko god tehnologija napredovala, neće nikada izumrijeti. I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svečanome otvaranju održao je govor i izjavio da Zagreb brine za knjige i mlade čitatelje te poručio svima da knjige trebamo čuvati i čitati kako bismo bili pametniji. Direktorica Zagrebačkoga velesajma Dina Tomšić izjavila je da od 14.11.2018. velesajam slavi 110 godina neprekinutoga postojanja te će ta obljetnica obilježiti i ovaj i naredni Interliber i da će se direkcija velesajma zalagati za daljnje širenje sajma. Otvorenju su nazočili i portugalski, izraelski, kanadski i crnogorski veleposlanici kao i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak koji je najavio potporu Vlade nakladničkim lancima.

Sajam je otvoren do 18. studenoga, a zadnji dani obično donose još veće popuste pa pohrlite po svoje omiljene knjige po promotivnim cijenama.

 

(izvor: Autorica)

 

Anamarija Jelčić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.