OTVOREN INFO CENTAR KURIKULARNE REFORME “ŠKOLA ZA ŽIVOT”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Centar za edukaciju nastavnika u kurikularnoj reformi – Info centar kurikularne reforme “Škola za život” službeno je u ponedjeljak otvorila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, istaknuvši kako je riječ o najvećem programu edukacije nastavnika ikada provedenom u Hrvatskoj.

Ministrica Divjak rekla je, za hinu.hr, da je uz centar vezano 170 savjetnika i mentora koji već rade na programima edukacije za sve eksperimentalne škole, a u ovome trenutku centar obrazuje više od tisuću i pol učitelja, nastavnika i ravnatelja i suradnika iz 72 eksperimentalne škole. Centar je smješten u zagrebačkoj Berislavićevoj ulici.

Izvor: Pixabay.com

U program edukacije uključeno je ukupno više od 2600 učitelja, nastavnika, ravnatelja i suradnika koji će se obrazovati oko godinu i pol. .

Kako je objasnila ministrica, riječ je o novim obrazovnim metodama poučavanja, a za posjeta Info centru, rekla je, vidjeli smo što i kako rade mentori i savjetnici. Oni pak, dodala je, ne provode samo online edukacije već se organiziraju i posjeti školama, kao i ono što nam je u ovom trenutku provedbe reforme najvažnije – a to je izrada metodičkih priručnika za učitelje.

Pomoćnica ministrice Lidija Kralj istaknula je za hinu.hr kako su u Info centru mentori i savjetnici cijelo vrijeme online dostupni školama i odgovaraju na pitanja učitelja i nastavnika, daju im savjete, prate realizaciju i prikupljaju podatke.

Kralj je ocijenila da proces edukacije teče izvrsno i već je više od 1500 sudionika u online okruženju i postupno su se i priviknuli na takav način edukacije. Dodala je da će savjetnički timovi i posjećivati škole kako bi učiteljima i nastavnicima pomogli da podignu svoje profesionalne kompetencije kako bi lakše uveli nove kurikulume.

U mentorskom timu Info centra “Škola za život” je 20 članica i članova, a jedna od njih je i Arijana Blažić koja je izvijestila da je mentorski tim u zadnjih nekoliko tjedana počeo online edukaciju svih kolega koji će u devetom mjesecu ove godine ‘krenuti’ u eksperimentalni program. Sada je već prošla faza upoznavanja i svi se polako privikavaju na ovaj način edukacije koji je svima nov, rekla je Blažić. Smatra kako svi sudionici cijene ovaj način obrazovanja jer im je zaista dostupan u svako doba dana.

Dora Nizić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.