Otvorena prva besplatna mala knjižnica u Zadru

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: 057info.hr

Foto: 057info.hr

Predstavljanje projekta Knjiga na faksu: Besplatna mala knjižnica održano je u srijedu, 2.11. ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu. Riječ je o iznimno maštovitom i nadasve korisnom studentskom projektu- maloj kućici prepunoj knjiga koje možete posuditi. I to potpuno besplatno!

Radi se o projektu studenata informacijskih znanosti Ex libris. Nastao je prema svjetski poznatim projektima Little Free Library i BookCrossing. Glavni cilj projekta je potaknuti čitanje, razmjenu knjiga te suradnju među institucijama.

Ideja je razmjena knjiga po principu „uzmi knjigu, pročitaj ju pa vrati ili ju zamjeni nekom svojom“. Mala knjižnica je namijenjena profesorima i studentima, ali i svima zainteresiranima.

Foto: unizd.hr

Foto: unizd.hr

Ovo je zapravo divan grupni projekt i odličan primjer suradnje mladih ljudi. Idejni osnivač i pokretač samog projekta je Klub studenata informacijski znanosti Ex libris. Projekt je financirao Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, a realizirao se u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. Učenici strukovne škole pod vodstvom profesora Ante Miškovića izradili su drvenu kućicu, a djevojke iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, Marija Bare, Melani Marketin i Klara Rušev, pod vodstvom profesorice Martine Beneta, dale su si truda i oslikale knjižnicu decoupage tehnikom. Knjige su donirali profesori Odjela za informacijske znanosti, a nadalje ih se planira prikupljati donacijama.

Besplatna mala knjižnica nalazi se ispred zgrade sveučilišta na Novom kampusu, a ako projekt uspije planira se postavljanje knjižnica i na drugim mjestima u gradu.

Lana Radišić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.