Pet filmova koji će u vama probuditi duh Božića

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prosinac samo što nije počeo, a s njim nam stižu adventska groznica, najfinije fritule, zdravice kuhanim vinom i zabave uz nezaobilazne božićne hitove. Po mnogima najljepši mjesec u godini budi u ljudima vedrinu i dobro raspoloženje, a gradske ulice i trgovi dobivaju raskošno blagdansko ruho.

Svima koji žele da božićna čarolija traje što dulje, predlažemo da već sada započnu s pripremama i dočekaju advent u pravom svečarskom raspoloženju. Ono što vam treba su: dobar film, vruća čokolada i kokice, a mi vam u nastavku predlažemo pet božićnih filmova koji će u vama probuditi blagdanski duh.

Kako je Grinč ukrao Božić

Film je nastao prema istoimenom književnom djelu Dr. Seussa “Kako je Grinč ukrao Božić”. Ova zabavna fantazija govori o Grinču koji je, želeći uništiti Božić stanovnicima grada Who, pokušao ukrasti sve darove i ukrase. Pouka ove obiteljske komedije je kako se Božić nalazi u srcima, a ne u darovima ispod bora.

Ljubav i praznici

Nekada je sve što trebamo otputovati, a nekada je to putovanje u nepoznato. Film “Ljubav i praznici” natjerat će vas da poželite promijeniti grad, možda i kontinent, potražiti nove ljubavi i novi način slavljenja Božića. A onda, u toj avanturi, shvatit ćete da ste upravo tamo gdje trebate biti i da su blagdani u vama. Naravno, predivni interijeri u filmu i osvijetljena romantična koliba pojačavaju ugođaj.

Čudo u 34. ulici

Američki crno-bijeli klasik “Čudo u 34. ulici” fantastična je komedija snimljena davne 1947. godine u režiji Georgea Seatona. Priča se odvija između američkog Dana zahvalnosti i Božića u New Yorku u robnoj kući Macy’s gdje se odnedavno zaposlio Kris Kringle. On sebe naziva Djedom Mrazom i odlučio je “spojiti” direktoricu i njenog susjeda te probuditi duh Božića u djevojčici Susan. Je li uspio, otkrijete sami.

Vilenjak

Vjerujemo kako je film “Vilenjak” jedan od onih koje ćete pogledati barem dva puta tijekom sezone blagdana. Ovo američko djelo prati Djedova pomoćnika – vilenjaka Ferrella. On saznaje da je zapravo čovjek te odlazi u New York kako bi upoznao biološkog oca, pritom spontano šireći božićno veselje u svijetu cinika.

Divan život

Uza sve one popratne senzacije koje sa sobom nose blagdani, to je i vrijeme kada se dobro podsjetiti što je doista važno i koliko je svaki čovjek nezamjenjiv i dragocjen u svom okruženju. Ovo je priča o tom čovjeku! Nominiran za šest Oscara i prema mišljenju mnogih najbolji božićni film, “Divan život” prati Stewarta koji si poželi oduzeti život na sam Badnjak. U tom trenutku dolazi njegov anđeo čuvar Clarence pokazujući mu koliko je njegov život bitan i u stvarnosti divan.

Nadamo se da će vas ovi filmovi uvesti u blagdansko raspoloženje i da ćete advent doživjeti u njegovom punom sjaju. A zvučna kulisa neka vam budu neke od ovih božićnih pjesama:

It’s The Most Wonderful Time Of The Year (Andy Williams)

Jingle Bell Rock (Frank Sinatra)

Somewhere In My Memory (John Williams)

Winter Wonderland (Dean Martin)

Baby It’s Cold Outside (Esther Williams i Ricardo Montalban)

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.