Pet Google aplikacija za koje vjerojatno niste znali da postoje!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Milijuni ljudi svakodnevno pretražuju prostranstva interneta pomoću Googlea. No, za veliku većinu njih Google se svodi isključivo na to, alat za pretraživanje informacija i dobivanje odgovora na najrazličitija pitanja. Iako to je primarna svrha Googlea, iza toga loga stoji puno više aplikacija za koje mnogi nikada nisu čuli, a mogu biti iznimno korisne i zabavne.

https://pixabay.com/en/google-search-engine-76522/

https://pixabay.com/en/google-search-engine-76522/

 

Google Translate app
Osim dobro poznatog Google prevoditelja gdje možemo prevesti tekst bilo kojeg jezika na drugi, željeni jezik, postoji još jedna vrsta prevoditelja. Naime, ova aplikacija nudi mogućnost prevođenja putem kamere te je idealna za sve obožavatelje putovanja. Sve što trebate učiniti je uperiti kameru svog telefona prema nekom tekstu ili znaku i aplikacija će ga prevesti na željeni jezik.

 

Google Photos
Još jedna vrlo korisna aplikacija, osobito za sve one kojima stalno ponestaje prostora za pohranu na mobitelu. Naime ova aplikacija nudi mogućnost spremanja svih vaših fotografija na Google račun. Slike se spremaju automatski čim su uslikane kamerom mobitela, te ih nakon što su jednom prebačene u vaš Google album, možete slobodno pobrisati iz memorije telefona, bez straha da ćete ih izgubiti. Još jedna prednost ovakve pohrane slika i videa je ta što se ne morate bojati da ćete izgubiti sve slike ako slučajno izgubite mobitel ili se pokvari. Na ovaj način vaše slike su vam uvijek dostupne s bilo kojeg kompjutera ili mobitela na kojem se ulogirate sa svojom mail adresom.

 

Gmailify
Ova aplikacija omogućuje vam kombiniranje svih vaših mailova, poput Outlooka, Yahoo-a ili Hotmail-a u jedan Gmail inbox.

 

Google Scholar
Nije aplikacija, ali je mogućnost pretraživanja koja je naročito korisna za sve studente. Naime pomoću nje možete pretraživati različitu akademsku literaturu iz čitavog svijeta, poput znanstvenih radova, časopisa te udžbenika i priručnika. Vrlo korisno za svakog studenta koji se sprema pisati seminarski ili možda diplomski rad.

https://www.flickr.com/photos/psychemedia/5243439053

https://www.flickr.com/photos/psychemedia/5243439053

 

 

Google Sky
Idealna aplikacija za sve zaljubljenike u svemir. Pomoću nje možete zaviriti u svemirska prostranstva kao da gledate kroz najmoćniji teleskop na svijetu, prošetati Mliječnom stazom te saznati informacije iz najnovijih znanstvenih istraživanja. Više nego zanimljiva aplikacija, uz koju ćete imati svemir na dlanu.

 
Darija Ilić

 

 

Izvor:

https://brightside.me/wonder-curiosities/the-15-most-useful-google-apps-you-never-knew-existed-112155/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.