PET ROMANTIČNIH KOMEDIJA KOJE SU ZALUDJELE 90-te

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Romantične komedije omiljeni su žanr mnogih filmoljubaca, a mi smo svakako jedni od njih. No, odlučili smo se prisjetiti onih starijih iz 90-tih koje smo gledali dok smo bili tinejdžeri i zamišljali kako smo mi ti glavni likovi. Zbog toga vam donosimo pet najboljih (po našem mišljenju) romantičnih komedija koje su zaludjele 90-te, a koje još uvijek rado gledamo i danas.

1. ZGODNA ŽENA
Edward Lewis (Richard Gere) bogati je biznismen koji dolazi u Los Angeles gdje mu prostitutka Vivian Ward (J. Roberts) pokaže put do Beverly Hillsa. Nakon razgovora kojeg su vodili u automobilu, on ju pozove da provode noć s njim, a sljedeći dan joj predloži da ostane s njim cijeli tjedan (koliko i on ostaje u LA-u), te joj za to nudi tri tisuće dolara. Nakon nekog vremena Vivian i Edward zaljube se jedan u drugog, a ostalo svi znamo.

Objavu dijeli Tine (@tinedrevsholt)


2. JA U LJUBAV VJERUJEM
Da, Julia Roberts je definitivno obilježila filmski svijet 90-tih godina, a veliku popularnost stekla kao glumica Anna Scott u filmu Ja u ljubav vjerujem. Svoju srodnu dušu Williama (Hugh Grant) upoznaje spletom okolnosti kada Hugh po njoj prolije sok od naranče, a Anna pristane otići u njegov stan preko puta ulice da očisti mrlju. U filmu još glume Gine McKee, Emme Chambers i Rhys Ifans koji utjelovljuje zabavnog cimera.

Objavu dijeli karhla (@jev._by_karhla)

3. 10 RAZLOGA ZAŠTO TE MRZIM
Tinejdžerska komedija iz 1999. godine prati priču Kat (Juliju Stiles) i Patricka (Heath Ledger). Naime, Patrick se na početku filma svidi prvo Bianca (Katina sestra), no postoji jedan problem – otac je odlučio da će prva na spoj otići Kate. Kate je starija sestra, ljubiteljica književnosti, potpuno nezainteresirana za muški rod, te je smatrala nemoguće da će joj se Patrick svidjeti. No, njih dvoje ubrzo pronalaze zajednički jezik i ljubav se počinje razvijati.

Objavu dijeli @popculturecult

4. DJEVOJKE S BEVERLY HILLSA
Popularna učenica gimnazije na Beverly Hillsu, Cher (Alicia Silverstone) ima moć nagovaranja da dobije upravo ono što želi. Kada joj profesor ne želi popustiti i dati bolju ocjenu, dolazi na ideju da spoji profesora s profesoricom koja radi u istoj gimnaziji u nadi da će se zaljubiti i početi popuštati s ocjenama. Uskoro Cher shvaća kako bi i ona voljela pronaći nekog dečka, te da se život ne sastoji od popularnosti i bogatih krpica.

5. NIKAD SE NISAM POLJUBILA
Preslatka Drew Barrymore u ulozi Josie radi kao urednica u jednim novinama u Chicagu, a njezin privatan život cijelo vrijeme pati. Kada je urednik lista da zadatak da napravi reportažu o američkoj mladeži, Josie se vrati u srednju školu u kojoj se baš ne snalazi. U međuvremenu upoznaje profesora koji radi u školi i između njih se stvori kemija…

Objavu dijeli Errka (@airweka)

 

 

Astrid Čada

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.