Pet savjeta kako organizirati uspješan giveaway

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U prošlom članku upoznali smo vas s giveawayjom kao novim trendom među promocijama na društvenim mrežama. Neovisno, jeste li predstavnik nekog branda ili stranice, ili sami želite organizirati vlastiti giveaway, donosimo vam 5 praktičnih savjeta koji vam mogu pomoći u postizanju  boljih rezultata.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

1. ORGINALAN POKLON

Vjerni, ali i budući igrači giveawayja lako mogu primijetiti koliko je sličnih giveawayja. Svi se natječu za slične proizvode. Stoga, pokušajte svoj poklon učiniti posebnijim. Privucite ljude originalnim sadržajem poklona ili načinom prezentacije.

2. ISKORISTITE MOGUĆNOSTI DRUŠTVENIH MREŽA

Facebook i Instagram su najpopularnije društvene mreže za organiziranje giveawayja. Nude  pregršt opcija kojima možete povećati interes korisnika npr. pin on top Facebook post, hashtagovi, sponzoriranje/oglašavanje objava itd. Stoga, giveaway organizirajte na nekoliko društvenih mreža. Obratite pozornost i na vizualnost i opis samog posta. Također, uz pomoć ostalih internetskih stranica i programa možete lako pratiti tijek igre i odabrati slučajnog dobitnika.

3. ‘SHAREANJE’ JE SVE!

Istina! Neovisno o društvenoj mreži, razmislite da vam ovo bude jedan od najvažnijih koraka koji korisnici moraju proći. Također, zamolite svoje prijatelje da podjele vašu objavu. Zašto? Tako će se objava giveawayja pojaviti na više naslovnih strana, ali će i više ljudi vidjeti vaše proizvode i rad.

 

4. PAZITE NA UPUTE I ‘LAJKANJE’

Nemojte pretjerivati u broju uputa. Ako pretjerate s količinom koraka koje ‘igrači’ moraju ispuniti brzo će odustati od igranja. Korisnicima društvenih mreža najvažnija su brzina i praktičnost. ‘Lajkanje’ stranice i posta, i ‘shareanje’ posta su obavezni. Ako već i želite da ostavljaju komentare na post, neka to budu komentari s oznakama prijatelja koje bi pozvali na sudjelovanje ili im dajte slobodu za komentar. I nemojte zaboraviti jasno postaviti uvjete za sudjelovanje.

 

5. FEEDBACK PUBLIKE

Nakon što završite i pronađete dobitnika/dobitnicu svog giveawayja, zamolite dobitnika/dobitnicu za feedback. Zamolite ju/ga da vam u nekoliko rečenica prokomentira dobiveni poklon ili da vam pošalje sliku zaprimanja poklona. Potom, to podijelite na društvenim mrežama i web stranicama kako bi ostavili dobar dojam.

 Antonia Baković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.