PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS I ELEMENTAL SVOJIM NASTUPIMA UPOZORILI NA PROBLEM TVORNICE ASFALTNE BAZE U LOMNICI

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U sklopu održavanja manifestacije „Nema predaje – idemo dalje“, koju su organizirali članovi inicijative Stop asfaltnoj bazi u Lomnici, velikogorički Park dr. Franje Tuđmana nakratko je postao pozornica.
Uz moto „Zajedno za čist zrak, vodu i zdravlje djece!“, grupe Pips, Chips & Videoclips i Elemental su u nedjelju 27.5. svojim nastupima izrazili podršku inicijativi koja građane želi podsjetiti na problem Lomničkog naselja –asfaltnu bazu koja je smještena preblizu susjednih kuća i vodocrpilišta.
Problem asfaltne baze dopire sve i do područja Novog Zagreba, stoga iz inicijative pozivaju na borbu i podršku građana, kako bi osigurali bolju i čišću budućnost grada i njegove okolice.

U borbi protiv otvaranja asfaltne tvornice koje se gradi otprilike deset metara od kuća iz spomenutog područja, zabrinuti članovi upozoravaju da bi takva tvornica bila veliki zagađivač okoliša koja bi ugrozila kvalitetu zraka, opskrbu pitkom vodom kao i opću kvalitetu života.
U manifestaciji su u ranim večernjim satima prigodnom glazbom prisutni bendovi upozorili na spomenuti problem, a odaziv od nekoliko stotina građana – mladih, parova i obitelji potvrdio je da izgradnja tvornice neće proći bez velike borbe i negodovanja zabrinutih strana.
Iz inicijative poručuju kako izgradnja asfaltne baze trenutno miruje jer je Ministarstvo graditeljstva Gradu Velikoj Gorici, inače zvanom „prijatelju djece“ naložilo da, ako žele dobiti građevinsku dozvolu, moraju obnoviti postupak.

 

Karlo Pokas

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.