Počeo je još jedan Advent u Zagrebu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Božić je najljepši blagdan u godini, predivno vrijeme darivanja, zajedništva, ljubavi i uživanja. Miris kuhanog vina, božićnih kolača, blještavilo lampica, kićenje bora, kuće i okućnica polako se približava. U Zagrebu, u vrijeme došašća ili adventa, zima postaje življa i zabavnija. Ukrašene ulice, božićni tramvaj, koncerti, sajmovi, bogata gastronomska ponuda upotpunjuju prekrasnu božićnu atmosferu.

Zagrebački advent i ove godine nudi pregršt događaja i manifestacija za sve uzraste. Sve započinje tradicionalnim paljenjem lampica na Zrinjevcu 1. prosinca s početkom u 18:00 sati.

Kao i dosada, moći će se uživati u već dobro poznatim aktivnostima na mnogim lokacijama; Fuliranje na prekrasnom Strossmayerovom trgu, uz sjajnu glazbu i odličnu gastro ponudu. Čarobna zimska idila na ledu na Trgu kralja Tomislava, Božićna bajka u centru grada, Advent u Tunelu, uprizorenje živih jaslica na Kaptolu i mnogi drugi. Ovaj put se u program uključuju i tri nove lokacije; zabava za cijelu obitelj pripremljena je u sklopu Adventa u Maksimiru u suradnji sa Zoološkim vrtom. Prikaz tradicionalnih obrta i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola donosi Advent Stara Tkalča, a Filmski advent odvijat će se u prolazu sestara Baković (Miškecov prolaz) i kinu Europa.

Posjetitelji koji će htjeti odabrati neki poklon kojim će obradovati svoje najmilije; ručno izrađene suvenire, prigodne božićne poklone i ukrase, pletene šalove, kape i rukavice mogu pronaći u drvenim kućicama u Bogovićevoj, Gajevoj, Petrićevoj, Varšavskoj ulici i na Trgu bana Josipa Jelačića.

Isto tako, ove godine očekuje se i više božićnog ugođaja, a manje onog komercijalno-konzumerističkog, stoga je organiziran niz glazbenih i kulturnih događanja na otvorenim prostorima, u crkvama i kulturnim istitucijama. Predviđeno je osam različitih festivala; od Festivala adventskih i božićnih pjesama, Adventa u kazalištima, koncerata u crkvama Sv. Blaža i Sv. Katarine do Božića s klincima, u kojem sudjeluju Klinci s Ribnjaka.

Stoga nema sumnje, da će uz takav bogat kulturni, glazbeni, gastronomski sadržaj svatko  imati priliku pronaći nešto za sebe.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.