POČEO TJEDAN KINOTEKE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kinoteka, nekada vrlo popularno kino, otvoreno je u subotu u Kordunskoj 1, nakon 12 godina. Novi početak Kinoteke, otvoren je projekcijom arhivskih snimki Zagreba i špijunskog trilera Alfreda Hitchcocka Sjever-Sjeverozapad. Povodom otvorenja, filmoljupci mogu besplatno gledati poznate filmske naslove do 29. travnja. Ne sumnjamo da će mnogi otići prisjetiti se dobrih starih vremena kada je Kinoteka prvi put bila otvorena.

foto: www.pixabay.com

foto: www.pixabay.com

 

U ponedjeljak je prikazan film Nebom nad Berlinom, redatelja Wima Wendersa. Mnogima će ova priča biti poznatija prema njegovom američkom remake-u, Gradu anđela s Nicolasom Cageom i Meg Ryan u glavnim ulogama. Danas će biti prikazan još jedan Wendersov film – Paris, Texas koji je dobio odlične kritike. Priča o američkom gradiću Parisu u Texasu kritizira društvo suvremene Amerike.

U srijedu će u Kinoteci biti projiciran film Limeni bubanj Volkera Schlöndorffa. Film je temeljen na istoimenom romanu nobelovca Güntera Grassa. Grass je napisao remek-djelo o događajima koji su obilježili 20. stoljeće u Njemačkoj i svijetu. Te je događaje ispričao kroz perspektivu dječaka Oskara i kroz tri vremenska perioda. Limeni bubanj djelomično je sniman u Hrvatskoj u suradnji s Jadran filmom. Nešto noviji film prikazat će se u četvrtak, a to je dokumentarni film Wernera Herzoga Tko bi rekao: fantazije umreženog svijeta. Film govori o internetu i utjecaju novih tehnologija na čovjekovu prirodu i budućnost.

Petak i subota rezervirani su za Fitzcarraldo, Herzogov najpoznatiji film. Neobična je to priča je o gradnji operne zgrade u amazonskoj prašumi. U subotu će se pak održati matineja obiteljskog filma Operacija Arktik koji će oduševiti i djecu i roditelje. Ako želite uživati u filmskim pustolovinama i to besplatno, samo trebate preuzeti ulaznice na blagajni kina prije projekcije filma.

Željka Škeblin

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.