Pod korejski nož

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na spomen Južne Koreje, prva pomisao nam je vezana uz napeti politički odnos s diktatorskim režimom Sjeverne Koreje. No, malo ljudi je upoznato s činjenicom kako je upravo glavni grad Seul u Južnoj Koreji postao svjetska prijestolnica plastične kirurgije. Tu titulu grad nosi od 2009. godine. Zato ćemo vam u ovom članku reći nešto više o trendovima plastičnih operacija koji vladaju Južnom Korejom.
1. Lijepe oči
Najpopularniji kirurški zahvat je korekcija očnih kapaka ili blefaroplastika. Prilikom zahvata uklanja se višak kože i suvišak masnog tkiva na vjeđama koji line čine umornim i starijim. Time se postiže svježiji izgled, a oči ujedno izgledaju puno veće nego prije.

Wikimedia Commons

2. Moj nos, moj ponos
Rinoplastika, to jest korekcija nosa je sljedeći najpopularniji zahvat u Južnoj Koreji. Koštani implantant se ugrađuje u područje slabije razvijenog koštanog dijela nosa. Cilj je povećati nos da bude što većeg i pravilnijeg oblika kako bi se istaknuo na licu. Da, dobro ste pročitali. U Južnoj Koreji mali nos nije fizički ideal ljepote.
3. Ne želim svoje lice
Operacija mijenjanja oblika lica je zamah zadobila u Južnoj Koreji. Ako ste nezadovoljni svojim prirodno četvrtastim oblikom lica, a htjeli biste idealni korejski srcoliki oblik lica, samo se uputite u specijaliziranu klinku gdje će vam ostvariti želju. U Koreji čak postoje i televizijske reality emisije namijenjene transformaciji osoba koje u potpunosti žele promijeniti oblik čeljusti i cjelokupni izgled lica.

Wikimedia Commons

Da bi se shvatio fenomen estetskih operacija u Južnoj Koreji, mora se uzeti u obzir izuzetno natjecateljska poslovna klima, gdje slika na životopisu može biti presudna u dobivanju posla. Također, snaga K pop industrije koja je pokorila Aziju, a istovremeno proizvodi pjevače savršena fizičkog izgleda, tamošnjim stanovnicima nameće nerealne standarde ljepote. Stoga ne treba čuditi tamošnja ekspanzija klinika za estetsku kirurgiju.

 

Magdalena Buljan

 

 

Poveznice:

http://www.businessinsider.com/south-korea-is-the-plastic-surgery-capital-of-the-world-2015-9/#eyelid-surgery-is-obviously-the-most-popular-surgery-dr-choi-says-unlike-many-westerners-most-koreans-have-monolid-eyes-which-means-there-isnt-an-eyelid-crease-some-see-the-double-lid-as-a-sign-of-beauty-though-others-argue-it-comes-from-an-idealization-of-western-norms-5

Plastic Surgery in Korea

Face Contouring Surgery

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.