„Političar“ opet nasmijao

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vaš glas za MOJ bolji život!“ jedan je od slogana kazališne predstave Političar. Ginekolog koji vodi javnu kuću, umirovljenik koji je bio u ljevici, desnici, a i u centru, direktorica banke, mladi revolucionar koji je i mamin sin te Hercegovac, vlasnik tri restorana što ga čini spremnim za politiku likovi su koje glumi Slavko Sobin.

foto: Matea Petrović

foto: Matea Petrović

Likovi koje Sobin interpretira žele koalirati, a pritom uspiju nasmijati svu publiku. Cilj im je zajednički: zauzeti fotelju i profitirati. Scena na kojoj se predstava odvija je restoran. Likovi su pak prepoznatljivi. „Predstava s jedne strane nasmijava jer je sve karikirano i banalizirano, pa i brutalno, ima dosta prepoznatljivih elemenata, ali ako se bolje promisli gorak je to smijeh jer nažalost brojni takvi ljudi upravljaju našim životima“, rekao nam je Igor Weidlich.

foto: Matea Petrović

foto: Matea Petrović

Ova komedija nastala je kao autorsko djelo Ladislava Prežigala. Weidlich je pak sudjelovao kao dramaturg i režiser. Prežigalo osobno ima iskustva u politici jer je bio čelnik zagrebačkog Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Iza ove predstave stoji B GLAD produkcija koja je radila i predstave Footloose, Crna kuća – mjuzikl u boji, Loptice i Pacijenti. B GLAD produkcija i Weidlich otprije su surađivali na nekoliko predstava.

foto: Matea Petrović

foto: Matea Petrović

Premijera je održana u ponedjeljak u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a među publikom bili su među ostalim Lana Jurčević, Igor Barbarić, Bojan Jambrošić i Danijela Martinović. Sobinova izvedba sve je oduševila. „Drago mi je ako se publika dobro zabavi, ako se dobro nasmije, ali bilo bi mi također drago da se nakon sveg tog smijeha i zapita koliko tu ima istine i društvene realnosti“, poručio je Weidlich. Zainteresirani će predstavu moći pogledati 28. travnja u Pazinu, 15. svibnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka te 17. svibnja u Samoboru.

Željka Škreblin

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.