Poradite na svojem znanju – naučite programirati!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Da biste dobili dobar posao odnosno da biste uopće konkurirali na tržištu rada bitno je imati dobar životopis. U njemu treba imati što više radnog iskustva, vještina, edukacija. Internet nam nudi mogućnosti da neke od vještina savladate online i to besplatno! U ovom članku pronaći ćete neke web stranice na kojima možete naučiti programirati i na taj način obogatiti svoj životopis.

CODEACADEMY

Interaktivna web stranica koja vas na prilično jednostavan način, kroz igru uči osnove programiranja. Potrebno je imati osnovno znanje engleskog jezika i koristiti logiku. Ovo je jedna od najpopularnijih stranica ovog tipa i većina sadržaja je besplatna. Neki od programa koje nudi su HTML i CSS, JavaScript, Phyton, Ruby, SQL.

W3 SCHOOLS

Mnogi ovu stranicu navode kao najbolju, najopširniju i najjednostavniju za učenje programiranja. Stranica postoji od 2000. godine i bila je jedna od prvih takvog tipa. Možete učiti programske jezike poput jQuery, CSS, HTML, Bootstrap, ASP.NET, JavaScript i mnoge druge. Ova stranica za $95 nudi mogućnost polaganja ispita i dobivanja certifikata.

tehnologija.meKHAN ACADEMY

Stranica na kojoj se nalaze kvalitetni i besplatni tečajevi programiranja, ali i matematike, ekonomije, znanosti, povijesti i ostalog. Uz svaki tečaj dolazi i video koji pojednostavljuje savladavanje novih vještina. Naučite programirati igrice pomoću Processing JS-a i JavaScripta.

edX

Da li ste ikad željeli slušati predavanja s Harvarda, Berkeley-a, MIT-a? Na edX-u to možete raditi kad god poželite jer on nudi tečajeve s najboljih svjetskih fakulteta. Stranica je osnovana 2012. godine od strane Harvarda i MIT-a. Cilj im je omogućiti svima besplatno vrhunsko obrazovanje. Najpopularniji tečajevi su im upravo oni o programiranju.

Nađite malo slobodnog vremena za neku od ovih zanimljivih i edukativnih web stranica i unaprijedite sebe.

Ivona Magdić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.