Predstavljen Teslin Model 3 – automobil za srednji sloj

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
time.com

time.com

Jedan od najpoznatijih inovatora i poduzetnika današnjice, Elon Musk, u četvrtak je predstavio Model 3, novi model automobila Tesla. Za kompaniju je to stepenica više zato što neće više proizvoditi automobile za one nešto dubljeg džepa, nego i za pripadnike srednjeg sloja. Model 3 se očekuje na tržištu tek krajem 2017. godine, a u samo 24 sata američki konstruktor Tesla Motors primio je 232. 000 rezervacija uz koju je svatko ostavio polog od 1000 američkih dolara.

Što se tiče specifikacija, iz Tesle kažu kako će automobil iz jednog punjenja moći prijeći 320 kilometara, što bi trebalo biti izvedivo uz baterijski sklop od 80 kWh prema predviđanjima stručnjaka. Ljubitelji adrenalina mogu očekivati ubrzanje od 0 do 95 km/sat za samo 4 sekunde, poput BMW-ovog modela M3.

Cijena Modela 3 kretat će se oko 35 tisuća dolara za osnovnu verziju. Naprednija verzija koja donosi snažniju bateriju, pogon na sva četiri kotača, autopilot i ubrzanje do 100 kilometara na sat za manje od tri sekunde, stajat će oko 15 tisuća dolara više.

Hrvatski kupci Modela 3 mogli bi dobiti poticaj od oko 70 000 kuna od strane Ministarstva zaštite okoliša, što čini trećinu cijene vozila. Nažalost, u Hrvatskoj je još uvijek loše stanje s opcijama punjenja električnih vozila. Radi se na uvođenju više običnih punjača, a jedini super-punjač zasad se nalazi u Sinju. Oni su besplatni, a kupnjom električnog vozila prosječni će vozač godišnje uštedjeti 6 tisuća kuna u odnosu na „dizelaša“ te 10 tisuća kuna u odnosu na „benzinca“.

Anna Klarić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.