Predstavljena inicijativa ‘Šeraj pozitivu, blokiraj negativu’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hrvatski telekom je s partnerima pokrenuo inicijativu pod nazivom ‘Šeraj pozitivu, blokiraj negativu’ kako bi što bolje krenuli u zaštitu djece na internetu. U sklopu inicijative pripremljeni su brojni informativni i edukacijski programi, a predstavljen je i pametni sat koji će najmlađima pružati sugurnost u svakom trenutku.Brojna istraživanja pokazala su kako je više od 90 posto mladih preko sat vremena dnevno na internetu te kako čak 65 posto djece u dobi između 7 i 9 godina imaju vlastiti Facebook profil. Svi ti podaci ne bi imali zabrinjavajuć predznak kad istraživanja ne bi pokazivala i kako se prevelikim izlaganjem internetu djeca izlažu i brojnim opasnostima te se njihov akademski uspjeh te samopouzdanje smanjuju. U nadi da se statistike promjene Hrvatski telekom inicijativom ‘Šeraj pozitivu, blokiraj negativu’ nastoji iskoristiti samo pozitivne strane iz svijeta tehnologije i implementirati ih u svakodnevni život djece.

Pixabay

Pixabay

Jedna od opasnosti koja djeci svakodnevno prijeti na internetu je i Cyberbullying kojemu je čak petina mladih izložena. U sklopu inicijative je stoga pokrenut i portal TeachToday na kojem su dostupne razne informacije o tome kako se zaštiti na internetu. Ipak, kako bi usluga bila kompletna i omogućila roditeljima da iz prve ruke zaštite svoju djecu, Telekom je predstavio i konkretnu uslugu za roditelje koja im omogćava praćenje stranica koje njihovo dijete posjećuje te blokiranje i filtriranje određenih internetskih sadržaja.

 

Ilustracija Pixabay

Ilustracija
Pixabay

 

Za kraj inicijative predstavljen je i pametan sat MyKi za djecu koji osim što svojim simpatičnim raznobojnim dizajnom privlači najmlađe, isto tako ih i štiti u svakoj situaciji. Naime riječ je o satu koji roditeljima omogućuje da prate gdje im se dijete nalazi, ali isto tako omogućuje i dijetetu da u slučaju bilo kakve opasnosti pritisne tipku i nazove roditelje.

Ono što je posebnog kod ovog sata je i to da se pritiskom na tipku ne zove samo jedan kontakt za hitne slučajeve već se zove cijela lista unaprijed određena sve do trenutka kada se netko ne javi na poziv djeteta.

 

 

 

 

Nika Prpić

 

 

Izvor:

http://www.24sata.hr/tech/briga-o-najmla-ima-zelimo-sigurniji-internet-za-djecu-516567

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.