Predstavljeni Galaxy S8 i S8+

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Poklonici korejske tvrtke Samsung napokon su dočekali njihovu potpuno novu uzdanicu u svijetu pametnih telefona. Na premijeri održanoj 29. ožujka predstavili su novi model u dvije verzije; ‘Galaxy S8’ i ‘Galaxy S8+’ .
Ovi pametni telefoni ujedno predstavljaju sam vrh Samsungove ponude mobilnih uređaja, stoga korejski proizvođač obećava sva čuda moderne tehnologije i još puno više. Sve to bit će upakirano u fino izrađeno kućište skrojeno od kvalitetnih materijala.
Dizajn uređaja potpuno je minimalistički. Prvo što se uočava pri pogledu na uređaj je gubitak fizičke tipke na prednjoj strani. Tu sada dominira stakleni ekran zvan ‘Infinity Display’ (5,8 inča S8; 6,2 inča S8+) koji se proteže cijelom površinom uređaja, bočno ulazeći u same rubove. Sa stražnje strane nalazimo aluminijsko kućište (dostupno u pet boja) koje krasi logo proizvođača te potpuno nova kamera s 12 megapiksela i mogućnošću snimanja videozapisa u 4K rezoluciji.

https://c1.staticflickr.com/2/1600/25485074360_df5532ddc8_b.jpg

https://c1.staticflickr.com/2/1600/25485074360_df5532ddc8_b.jpg

Što se tiče specifikacija i performansi uređaja sve su komponente dodatno unaprijeđene u odnosu na prethodni model. Od brojnih poboljšanja valja spomenuti novu ‘Super AMOLED’ tehnologiju ekrana, novorazvijene snažne procesore, te standardnih 64GB memorije koja ima mogućnost proširivanja memorijskim karticama do 256GB. Uređaj i dalje radi na ‘Android’ mobilnoj platformi ali u novoj verziji ‘7.0 Nougat’.Budući korisnici možda će jedino brinuti zbog baterije koja je ostala ista kao i na prethodniku (kapacitet 3000mAh), ali to nadoknađuje mogućnošću bežičnog punjenja.
Od ostalih posebnosti koje uređaj nudi tu je već spomenuta napredna kamera i ‘Infinity’ ekran, sigurnosni senzori koji prepoznaju otisak prsta te novi senzor koji skenira šarenicu oka, otpornost na vodu i prljavštinu te potpuno novi sistem ‘Bixby‘ koji predstavlja Vašeg osobnog asistenta unutar uređaja koji Vam može olakšati svakodnevne zadatke.
‘Samsung Galaxy S8’ i ‘Galaxy S8+’ u SAD-u će biti dostupni od 21. travnja po cijeni od 720 dolara za model ‘Galaxy S8’. Više pogledajte u videu:

 

 

Vanja Hozmec

 
Izvori:
Samsung.com http://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-s8/
Gsmarena.com http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s8-8161.php
Techradar.com http://www.techradar.com/news/samsung-galaxy-s8-release-date-and-everything-you-need-to-know

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.