Preko tisuću djece i mladih stiže na 10. Smotru izviđača

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: pixabay.com

Najveće okupljanje članova izviđačkih udruga u zadnjih nekoliko godina, Smotra Saveza izviđača Hrvatske (SIH) održat će se krajem srpnja u Kamanju, malom mjestu u Karlovačkoj županiji. Pretpostavlja se da će se okupiti više od tisuću djece i mladih iz Hrvatske i inozemstva.

Jubilarna 10. Smotra pod nazivom „Deset izviđačkih čuda“ održat će se od 24. srpnja do 2. kolovoza uz moto „Svijet kakav treba biti“. Osim iz Hrvatske, očekuju se izviđačke skupine iz susjednih zemalja Europe kao što su Francuska i Belgija.

RAZVIJANJE VJEŠTINA ZA ŽIVOT U PRIRODI

Tijekom Smotre djeca i mladi će u prirodnom okruženju uz smještaj pod šatorima sudjelovati u nizu radionica i aktivnosti u prirodi te tako pospješiti vještine potrebne za život u prirodi.

Predsjednik SIH-a Željko Roglić ističe da je svrha takvih aktivnosti da djeca postanu samostalna, sposobna i dobri članovi svoje zajednice. Da pomažu drugima i brinu se za njih te da tako razvijaju zajedništvo.

Zadnje veliko logorovanje, održalo se u Hrvatskoj prije sedam godina na Petrovoj gori, te je okupilo oko šest stotina sudionika. Dok ovogodišnje nadmašuje sva očekivanja.

Na programu se radi punom parom, imat ćemo pokrivena sva moguća područja i svako će se dijete moći naći u nečemu“

, naglasila je Helen Marie Kerovec, glavna načelnica SIH-a.

U suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu, planiraju se i razne arheološke radionice. Dok u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje vježbe edukacije, a u suradnji s Crvenim Križom radionice prve pomoći.

Ovakva manifestacija razbit će dosadu tijekom ljeta kad ćemo iskoristiti dolazak izviđača kako bismo organizirali još čitav niz drugih aktivnosti povezanih s izviđačima kao što su koncerti, izložbe i ljetno kino

, rekao je Damir Mateljan, načelnik općine Kamanje.

U znak sjećanja na ovu Smotru i u suradnji s općinom izviđači će na kraju skupa u centru općine posaditi 10 stabala lipa.

Tradicija održavanja izviđačkih smotri traje još od 1964. godine, a njihov cilj je prezentacija izviđačkog pokreta kroz niz zanimljivih radionica.

Dora Nizić

Izvor: hina.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.