Pretvorite radni prostor u mjesto iz snova

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Život suvremenog čovjeka je ubrzan. Bezbroj obaveza ne ostavlja previše slobodnog vremena. Radno okruženje bitno utječe na produktivnost i kreativnost. Dok neki uživaju u nagomilavanju stvari oko sebe i kreativnom neredu, drugi se vode principom manje je više. Pretvaranjem radnog prostora u oazu mira, učenje i rad više se ne doživljavaju kao obaveza i umor, nego užitak i prilika da svakodnevno radimo na sebi.
Donosimo nekoliko načina kako uljepšati radni dan promjenom izgleda interijera.

20161103_111904
1. Odabir boja
Okružite se bojama koje najviše volite. Možete se voditi i psihologijom boja. Boje utječu na emocije i raspoloženje. Dijele se na tople (crvena, žuta i narančasta) koje mogu djelovati poticajno i povećavati energiju i hladne (zelena i plava) koje mogu pomoći u opuštanju. Bijeli su zidovi najbolji za prostorije koje služe za odmor. Osim toga, bijela i hladne nijanse vizualno uvećavaju prostor. Iako je plava boja hladna, ona isto tako povećava koncentraciju, stoga je dobar odabir za urede.picsart_1478211612707
2. Radni stol
Poznato je kako su neki od najvećih umova, poput Alberta Einsteina ili Marka Twaina, imali neuredne radne stolove. Kreativnost i neurednost su ponekad neraskidivi. Bitno je znati se snaći u vlastitom neredu. Predmeti koji nam nešto znače ili uokvirene fotografije osoba koje volimo pomažu da se fokusiramo na cilj i odredimo prioritete. Zidna je naljepnica s omiljenim citatom ukras, ali i motivacija. Na pozitivno raspoloženje utječu i biljke, kao i mirisi. Osim lijepog izgleda, biljke poput lavande odlična su zamjena za umjetne mirise i djeluje opuštajuće. Zanimljivo je kako je Steve Jobs uživao u minimalizmu i u svom domu uopće nije imao namještaj. Jednostavnost je primjenjivao i na kreiranje Appleovih proizvoda koji su dobili svoj profinjeni dizajn, a bojama je privukao potrošače i pretvorio Apple u najveći brand današnjice.
20161103_121655
3. Mjesto za opuštanje
Tijekom rada nužno je uzimati kratke pauze. Kutak za opuštanje mora biti udoban, a tome mogu pomoći raznobojni jastuci.
Počastite se zdravim obrocima. Radni dan završite omiljenim čajem ili nekim drugim pićem. Ne zaboravite se smijati. Osmijeh na licu umanjuje stres i pozitivno utječe na zdravlje. U svemu tome može vam pomoći dobro organiziran prostor koji zrači pozitivnom energijom.

20161103_112752

 

Emina Prljača

 

Izvori:

http://budiin.24sata.hr/dolce-vita/kako-odabrati-idealne-boje-za-vas-interijer-1258#

http://www.24sata.hr/lifestyle/psihologija-boja-zelena-potice-rad-a-plava-donosi-mir-u-dom-310080

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.