PRIČA JEDNOG TRKAČA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Photo: Ultramaraton klub Mazator

U životu nikad ne možemo znati što nas čeka, pa čak ni kada smo sigurni da je upravo naša sudbina ona koju smo si pomno isplanirali. Uvjerio se u to i nekadašnji nogometaš Željezničara i Cibalije, a danas glavni trener Trčaone te student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Marko Bićanić.
Marko je kao dječak zamišljao sebe u nogometnom dresu nekog velikog hrvatskog ili stranog kluba, međutim, spletom okolnosti i sasvim slučajno rodila se ljubav prema trčanju. Sve je počelo kao bezazleni studentski posao trenera u Trčaoni, nije znao što ga očekuje niti je imao prethodnog iskustva, ali prihvatio je to kao još jedan izazov i korak u nepoznato.
Škola trčanja namijenjena je za sve uzraste, neovisno o tome jesu li u pitanju rekreativci ili potpuni početnici. Svaka grupa formira se u skladu s rezultatima testiranja. Marko je na temelju toga, dobio svoju prvu grupu E. U radu s njima, počeo je sve

Photo: Ultramaraton klub Mazator

više raditi na sebi, što je dovelo do toga da je ove godine postao glavni trener Trčaone, osim toga, počeo je sudjelovati i na mnogim trail utrkama i ultramaratonima.
Na posljednjoj utrci koja je trajala čak 12 sati, Marko je zauzeo prvo mjesto te s pretrčanih 110,8 kilometara oborio vlastiti rekord. Ta zlatna medalja, zauzela je posebno mjesto na njegovom zidu, jer se utrka održala u njegovom rodnom gradu – Slavonskom Brodu. Prvo zlato osvojio je u fruškogorskom trail-u u Novom Sadu na 60 kilometara (2200 metara nadmorske visine) i kako sam kaže, ta mu je utrka ostala u sjajnom sjećanju.
O budućnosti previše ne razmišlja, no postavio je nekoliko ciljeva koje bi htio ostvariti, jedan od njih je i sudjelovati na jednoj od najprestižnijih trail utrka na svijetu, a to je Ultra-Trail du Mont-Blanc te otrčati 100 km na 6000 m nadmorske visine. Trenutno skuplja bodove kako bi ušao u bubanj za izvlačenje koje se održava u siječnju iduće godine. – ,,Ako ne iduće, onda će sigurno za dvije godine”, kaže Marko samouvjereno. No, ako nastavi ovako predano raditi na sebi, zasigurno će svoje riječi provesti u djela, zato, ne preostaje ništa drugo ništa nego mu poželjeti puno sreće i uspjeha u nadolazećim utrkama i ultramaratonima.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.