„Project Hero“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kao produkt suradnje između Land Rovera i austrijskog Crvenog križa osmišljen je „Project Hero“ – novi Land Rover Discovery, predstavljen na Geneva Motor Showu. Ovo napredno komunikacijsko vozilo pomoći će spasiti živote, a to mu omogućavaju brojne inovacije i posebna oprema koju sadrži. Automobil će testirati timovi za hitne intervencije te bi uz njega odgovor na katastrofe trebao biti brži. Jedna od atraktivnijih značajki koju sadrži jest dron koji može pratiti automobil u pokretu te na njega i sletjeti. Dron ima integrirani sustav slijetanja, automatsko centriranje i magnetno zadržavanje. Ptičja perspektiva koju timovi Crvenog križa dobivaju live prijenosom od drona pomoći će im kako bi učinkovitije i brže reagirali na prirodne katastrofe. Osim što će bolje vidjeti što se događa na terenu, spasioci će biti na sigurnoj udaljenosti jer sada dron pregledava nemiran teren umjesto njih. Također, „Project Hero“ opremljen je i kvalitetnom radio opremom zbog koje je moguće ostvariti kontakt u raznim neprilikama.

„Project Hero“ bazira se na 3,0 litrenom TD6 motoru. Brojne posebne stavke ovog automobila vidljive su i u unutrašnjosti kao na primjer ploča za odjeljivanje iza stražnjih sjedala koja osigurava dodatnu opremu, inovativne točke napajanja koje prihvaćaju više sklopova iz različitih područja i stražnji prostor koji se može koristiti kao dodatna radna površina ili zaštititi teret koji se unutra prevozi. Osim toga, automobil je opremljen strateški pozicioniranim LED svjetlima koja olakšavaju vidljivost po noći.

Budućnost novog Land Rovera počinje u centru za obuku austrijskog Crvenog križa, točnije u planinskom rudarskom području Eisenerz te u Beču. Dron će, također, biti podvrgnut brojnim testovima. Oni će uključivati rješavanje katastrofa noću, tijekom vremenskih i prirodnih nevolja te kroz guste šume. Kroz te će stimulacije biti pomoćno sredstvo u razvoju novih inovativnih tehnika spašavanja. Naravno osim podvrgavanja provjerama i daljnjem razvoju, „Project Hero“ služit će i svojoj pravoj svrsi – koristit će se kada će Crveni križ pružati hitnu pomoć u periodu prirodnih katastrofa, nesreća i slično.

 

 

Dora Taslak

 

izvor: https://media.landrover.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.