Projekt Ilica: Q’ART

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tjedan dana raznovrsnog kulturno-umjetničkog programa

Što može povezati glazbu, gastronomiju, audio-vizualne i likovne umjetnosti, knjige i radio? Odgovor je  – Ilica. Najzagrebačkija ulica, iako je svakodnevno puna ljudi, puna je i praznih, napuštenih prostora. Ali ne između 18. i 25. svibnja kada je održan Projekt ilica: Q’ART, čarobni tjedan pun edukacije i zabave koji je ulici donio novi dašak života.

 

Oživljavanje napuštenih prostora i kulturno-umjetnička edukacija

– Projekt Ilica: Q’ART bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici – stoji u opisu projekta čiji počeci leže još u 2000. godini. Projekt je kroz godine prerastao u nešto značajno, a 2018. vratio se punim zamahom, kao planirani petogodišnji projekt kojem je cilj potaknuti kulturno-umjetnički razvoj grada Zagreba. Autori su Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. 

 

26 umjetničkih i participativnih radionica, 19 predavanja i prezentacija, 16 umjetničkih performansa, 9 umjetničkih izložbi, 8 koncerata klasične i jazz glazbe

Od glazbenih programa na Rokovom perivoju do kuhanja i uživanja u hrani s popularnim hrvatskim gastro blogerima na Britanskom trgu, program je prepun izložbi i predavanja, projekcija filmova za djecu i odrasle, predstava i raznih radionica.  Događaji su, između ostalog, održani u devet praznih dvorišnih prostora i dvadesetak uličnih izloga koji su ostatak godine potpuno prazni.

 

Program za sve

Projekt Q’ART prilagođen je za sve uzrasti i interese, a teško ga je promašiti. Gotovo cjelodnevni programi savršeni su za sve entuzijaste kulture i umjetnosti, ali i za prolaznike koji mogu jednostavno skrenuti na jednu od lokacija i prepustiti se čarima projekta. Bilo da ste fan umjetnosti ili često šećete Ilicom, sljedeći puta posjetite program i pomozite širenju kulture u gradu Zagrebu.

 

 

Ivana Abramović

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.