PRONAĐITE UNUTARNJU SNAGU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Svaki čovjek se u životu želi povezati s nekim višim idealima i značenjima koji ga nadahnjuju za što bolji rad te mu daju smisao u životu. Takve poticaje često pronalazimo u prirodi, kontemplaciji, umjetnosti, religiji, znanosti te u životima vrlo uspješnih ljudi. Na taj način sebe ostvarujemo na duhovnoj razini. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako biste ojačali svoj duh pa samim tim imali i uspješniji život.

1.OTVORENOST UMA
Na početku je najvažnije da imate želju da nešto dobro postignete. Bez nje nema ni željenih rezultata. Stoga pokušajte naučiti neka nova znanja. Budite voljni steći iskustva. Dajte priliku drugačijim idejama. Istražujte, pitajte i razgovarajte. Čitajte knjige iz različitih područja života. Jednostavno se informirajte iz što više izvora i na što više načina. Također je važno da se okružite inspirativnim i ostvarenim osobama koji imaju zanimljive ideje.

 
2.MEDITACIJA
Iako tijekom dana imate mnogo obaveza koje čekaju da se odrade, pokušajte izdvojiti neko vrijeme samo za sebe. Napravite pauzu od trenutnog posla kojeg obavljate na određeno vrijeme. Skoncentrirajte se i nađite mir u sebi. Promislite o sadašnjem danu i svemu što se u njemu dogodilo ili će se tek dogoditi. Razmišljajte o pozitivnim emocijama i njima dajte prednost. Negativne stvari prihvatite takvima kakve jesu te ne dopustite da vam pokvare dan. Time ćete pronaći snagu za ostatak dana.

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22534618

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22534618

 

3.SNAGA RIJEČI

Nakon što ste sakupili svoje misli, usredotočite se na riječi koje izgovarate. Zahvaljujte na svim dobrim ljudima i stvarima prisutnima oko vas. Osjetit ćete njihov pozitivan utjecaj u svom životu. Nakon toga vizualizirajte bolju budućnost i ponavljajte u sebi najvažnije riječi koje ju karakteriziraju. Prisjetite se da od riječi nastaju djela i navike koja postaju život.

 

 
4.BORAVAK U PRIRODI
Provodite što više slobodnog vremena na svježem zraku. Misli će vam se razbistriti, a uz lijepu prirodu i sunčan dan, život će izgledati ljepši. Otiđite na more, selo ili u zavičajnu vikendicu uz koju vežete lijepe uspomene. Time ćete automatski izazvati bujicu pozitivnih emocija.

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1691489

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1691489

Magdalena Buljan

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.