Prvi Festival svjetla u Zagrebu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U Zagreb će od 16. do 19. ožujka  održati Festival svjetla Zagreb. Festival je prvi ovakve vrste u našem gradu, a zanimljive audiovizualne instalacije i projekcije bit će postavljene diljem grada. Projekt organizira Turistička zajednica grada Zagreba, uz podršku Grada Zagreba. Tako će se, u povijesnoj jezgri ujediniti najmodernija svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologija.

foto: www.gkd.hr

foto: www.gkd.hr

Projekcije će se moći pogledati na sedam lokacija: Vranicanijeva poljana, plato Gradec, Jezuitski trg, Galerija Klovićevi dvori, Kula Lotrščak, tunel Grič i Tomićeva ulica. Svjetlosne predstave na svih sedam lokacija započinju u razdoblju od 18:00 do 19:30 i završavaju do 23 sata.

Zagreb će se festivalom pridružiti brojnim svjetskim gradovima poput Helsinkija, Amsterdama, Praga i Berlina koji imaju dugogodišnju tradiciju održavanja festivala svjetla. Tema četverodnevnog festivala je proljeće kao simbol buđenja, rasta i renesansa, stoga je festival idealan uvod u proljetni ugođaj.

 

foto: www.gkd.hr

foto: www.gkd.hr

Festival je odličan turistički proizvod koji će zasigurno privući brojne posjetitelje. “Festival smo odlučili organizirati u ožujku očekujući povećanje turističkog prometa u tom mjesecu, kojemu će pridonijeti i međunarodni sajam turizma koji se u istom terminu održava u Areni. Festival smo zamislili i kao svojevrsnu uvertiru u proljeće i novu turističku sezonu od koje očekujemo poraste u odnosu na lani”, rekla  je Martina Bienenfeld.

Ovaj kulturno – turistički umjetnički projekt dodatno će obogatiti turističku ponudu Zagreba, a ulaz za sve programe je potpuno besplatan. Više informacije o manifestaciji potražite na www.infozagreb.hr.

Ana Hlača

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.