Reci. Peci. Pizza.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pizza. Riječ koja za većinu ljudi znači sreću. Miris koji mami, okus kojem naše nepce ne može odoljeti. U Zagrebu se nalazi pregršt pizzerija, ali ne može se svaka pohvaliti kako je dostojna te titule i samog naziva. Upravo zbog toga odlučila sam napisati nešto o meni najdražoj pizzeriji u Zagrebu – Baschieri, koju često posjećujem s meni dragim osobama.

Svoje “mjesto pod suncem” pronašla je na adresi Trg Senjskih uskoka 7, u blizini Avenue Malla. S obzirom da se nalazi u sklopu garaže, na prvi pogled to može biti razlog zbog kojeg ne biste htjeli kročiti nogom unutra, međutim ono što se nalazi iza samih vrata totalna je suprotnost. Sama pizzerija je prostrana te se proteže sve do velikih staklenih vrata iza kojih se nalazi simpatična terasa koja je u toplije dane “krcata” ljudima. Stolovi su na pristojnom razmaku jedni od drugih (za razliku od nekih gdje doslovno gledate jedni drugima u tanjur) te pružaju osjećaj intimnosti, a u kasnijim večernjim satima male svijeće na stolovima čine ugođaj još ljepšim i opuštenijim. Ono što je meni za svaku pohvalu jest brzina spremanja jela te činjenica da nikad, ali stvarno nikad nisam morala čekati na slobodan stol jer mjesta uvijek ima. Usluga je također odlična i nikad nisam naišla na neljubaznog ili nepristupačnog konobara. Svi zaposlenici pizzerije svoj posao odrađuju vrlo korektno.

capriciosaE sad, prelazim na ono što je zapravo i najbitnija stvar cijele ove priče, a to je ponuda jela. Stvarno se ne mogu požaliti na izbor hrane i na raznovrsnu ponudu koja će neodlučnima možda zadati glavobolju jer će moći birati između 31 vrste pizza. No to nije sve. Osim pizza, na jelovniku imaju i bogatu ponudu tjestenina, lazanja, toplih i hladnih salata, rižota pa čak i kolača. One najčešće pizze koje se jedu cijenom su vrlo prihvatljive, a može se birati između tri različite veličine: male, srednje i velike. Iz vlastitog iskustva znam da je mala pizza dovoljna za jednu osobu da se najede (pa čak i prejede) pa tako cijena jedne male Margherite (rajčica, sir) iznosi 28 kn, male Vesuvio (rajčica, sir, šunka) 30 kn, a male Capriciose (rajčica, sir, šunka, gljive) također iznosi 30 kn. Sama tekstura pizze meni je osobno fantastična. Tanko tijesto koje nije prepečeno topi se u ustima, a sastojci su raspoređeni u pravilnom omjeru i ničega nema previše.  Također, svi sastojci se osjete od onih najsitnijih kao što je origano do onih većih poput sira, šunke ili gljiva. Sve je vidljivo svježe i sitno naribano tako da se ne možete zateći s ogromnim, suhim komadom sira ili šunke u ustima stare dana.

Osim jela, također nude i velik izbor pića kao što je pet flaširanih piva i tri vrste onih točenih. Tu su i vina od kojih uostalom možete izabrati između boute­lje Zla­tne vr­bni­čke žla­hti­ne za 90 ku­na ili mo­žda Shi­ra­za Ro­se­mon­ta za 160 ku­na. Tu su još i klasična gazirana pića kod kojih jedinu zamjerku imam u tome što nude Pepsi čiji nisam veliki ljubitelj, a ne Coca-Colu te razni čajevi i neizostavna Cedevita.

S ovime bih završila ovu malu recenziju i sve što imam za reći jest da, ukoliko još uvijek niste pronašli svoju omiljenu pizzeriju, pružite šansu Baschieri jer se, vjerujte mi, nećete razočarati. 🙂

 

Tea Uzbašić

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.