Rekreativni boksački klub digao Zagreb na noge!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Boksački klub Dinamo održao je u subotu sparing rekreativnih boksača u dvorani Megaton na Črnomercu. Trebalo je to biti više druženje nego li natjecanje, no zainteresiranost i publike i natjecatelja završila je daleko iznad očekivanja. Naime, prijavilo se čak 40 boksača, dok je gledatelja u dvorani bilo 300-tinjak.

Boksački klub Dinamo osnovan je tek prošle godine i to po socios modelu. Ovo je prvi klub u svijetu boksa čija su načela demokratska i koji funkcionira prema pravilu jedan član = jedan glas. U osnutku im je pomogao i Futsal Dinamo kojeg od milja nazivaju „starijim bratom“. I ovaj klub teži vraćanju transparentnosti u zagrebački sport i buđenju zagrebačkog sportskog duha. Svatko se može učlaniti u klub, bilo da hoće jednostavno dati doprinos ovoj priči ili pak želi trenirati. Treninzi su otvoreni i održavaju se od ponedjeljka do petka od 20:30 u Ilici 298. U budućnosti će se BK Dinamo prijaviti prvo u Zagrebački, a zatim i u Hrvatski boksački savez kako bi klub podigli na višu razinu.
https://www.facebook.com/boksdinamo/videos/1248353658590311/

 

Kao i Futsal Dinamo, i boksače dolaze bodriti Bad Blue Boysi, a na ovom su sparingu bili posebno raspoloženi te su stvorili nevjerojatnu atmosferu na događaju koji je nadmašio sva očekivanja organizatora. Među okupljenima bili su i brojni roditelji sa svojom djecom što pokazuje kako ova priča stvara lijepo okruženje u kojemu boks i borilačke vještine nisu prikazane kao nasilje već kao pravi sport, a u klubu često naglašavaju kako su upravo „klinci“ oni na kojima se oni žele bazirati kako bi ih maknuli s ulica i učili sportskom životu i pravim vrijednostima.

 

EVA GRGIĆ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.