Rukometna bajka u Splitu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nogomet, rukomet, vaterpolo ili tenis, sport nije bitan, najvažnije je da je nakon dugo vremena jedna hrvatska reprezentacija nastupila u srcu Dalmacije. Ovoga puta bila je riječ o ženskoj rukometnoj reprezentaciji koja je u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo igrala u Splitu nakon punih trinaest godina, a ta je vijest ujedno iznenadila i razveselila brojne Dalmatince.


Djevojke su pozivale gledatelje da dođu na utakmicu u što većem broju, oni su im obećali da će igrati u nezaboravnoj atmosferi, a na kraju gotovo do vrha popunjena Spaladium arena je dokaz da su Split i rukomet dobitna kombinacija. Kao šlag na kraju, došla je tijesna pobjeda od jednog pogotka razlike naših rukometašica (23-22). Međutim, mnogi će reći, a i većina se složiti da je najvažnije pobjediti što su naše djevojke i ostvarile.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Mnoge od njih su rođene Dalmatinke koje su svoje prve rukometne korake napravile upravo u gradu pod Marjanom, a igranje pred domaćom publikom za njih je dodatan motiv i vjetar u leđa. Navijači su tako s ovacijama dočekali svoje sugrađanke, ali i ostale djevojke među kojima svakako treba istaknuti nezamjenjivu Andreu Penezić koja je i ovu utakmicu odradila najveći dio posla.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Iako će zli jezici reći da je sreća bila na strani Hrvatske, činjenica je da su presudili borba i požrtvovnost na terenu te istinska želja za pobjedom. Osim toga, skandiranje i glasno navijanje u ključnim trenucima te zvižduci kada je Hrvatska imala igračicu manje, svakako su pridonijeli ovoj veličanstvenoj pobjedi naših reprezentativki koje su se tako približile plasmanu na Europsko prvenstvo što se potkraj ove godine igra u Švedskoj.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

I na kraju, fantastična slika naših zagrljenih i nasmiješenih djevojaka koje su na terenu ostavile zadnji atom svoje snage te zajednička pjesma s navijačima koji su još jednom pokazali koliko se voli i kako se bodri svoja domovina.

Mirjana Baran

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.