S8 i S8+ stigli u Hrvatsku!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Samsungova perjanica u svijetu pametnih telefona konačno je stigla i na hrvatsko tržište. Glavni konkurent Apple-ovog iPhone-a 7 i 7+ nudi brojne novosti, a sve to upakirano je u kvalitetnu i skladnu cjelinu načinjenu od metala i stakla.
Upravo je na ovom Samsungovom pametnom telefonu po prvi puta predstavljen ekran osjetljiv na dodir koji u potpunosti pokriva površinu uređaja (Infinity display). Kako je već i na fotografijama izgledao revolucionarno i moćno, uživo je dojam zaista impresivan. Dodirni ekran visoke rezolucije izgleda čisto i savršeno projicira sliku. Isto tako ima zaista brz odaziv na vaše naredbe i zbog same veličine, teško da ćete slučajno promašiti, recimo slovo pri pisanju poruka. S druge strane upravo bi veličina samog uređaja i zaslona mogla biti kamen spoticanja za korisnike s kraćim prstima i manjim rukama, odnosno, neće ga moći koristiti samo jednom rukom u svim situacijama. Moguće je i kraće vrijeme prilagodbe na činjenicu da više ne postoji fizička ‘home’ tipka.

Foto: Vanja Hozmec

Što se tiče samog operativnog sustava ‘Android 7.0 Nougat’ koji pokreće uređaj, dizajnerski nije pretrpio značajnije promjene. Funkcije su mu i dalje vrlo slične kao i na starijim ‘Android’ uređajima tako da je s te strane prije napravljena evolucija, nego revolucija. Ništa spektakularno što bi natjeralo korisnika iOS-a da se odvaži i odabere uređaj pokretan Androidom.
Jedna od važnijih funkcija ‘Iris scanner’, odnosno, skener šarenice oka, funkcija koja nudi sasvim novu mjeru sigurnosti u svijetu mobilnih uređaja. I prednja (8MP) i stražnja (12MP ‘Dual Pixel’) daju čistu i oštru sliku, barem što se tiče dnevnog svjetla.

Foto: Vanja Hozmec

‘Bixby’, virtualni osobni asistent po uzoru na Apple-ovu ‘Siri’, dostupan je preko fizičke tipke na lijevoj strani uređaja ili na početnom zaslonu, a donosi Vam informacije koje želite s obzirom na to da ga je moguće personalizirati. Što sve ‘Bixby’ može, otkrivat ćete s vremenom jer zaista ima brojne funkcije.
Samsung Galaxy S8 dostupan je po cijeni nešto višoj od 6000 kuna, dok je za S8+ potrebno izdvojiti gotovo 7000 kuna, no uređaji su također dostupni i kroz tarife nekih operatera gdje im je cijena primjetno manja.

 

Vanja Hozmec

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.