Samobor se po 14. put našao na hrvatskoj jazz karti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Svake godine krajem svibnja Samobor postaje domaćin  najpoznatijim imenima domaće i strane jazz scene. Ove je godine Samobor jazz  festival održan 14. godinu zaredom, a posjetitelji su u dva vikenda od 18. do 27. svibnja  mogli uživati u pravim jazz poslasticama.

 

Foto: Katerina Vrančić

Organizator festivala je Gradska Glazba Samobor, neprofitna amaterska udruga i najstarija glazba takvog oblika u Hrvatskoj, a autor i idejni začetnik festivalskog projekta je tajnik udruge Dubravko Mihalinec.

 

Festival je prvi put održan 2008. godine, a po svojoj je strukturi i trajanju jedinstven u Hrvatskoj.

Uz manje inovacije kroz godine, ideja je ostala ista – na dvije lokacije, manji i veći sastavi  izvode popularne, ali i one manje poznate jazz uspješnice. Tako su i ove godine posjetitelji mogli uživati u zvukovima jazza, soula, bluesa, funka i ostalih srodnih žanrova, koji su odjekivali s pozornice na Trgu kralja Tomislava i iz Havana bara.

 

Gosti festivala ove su godine bili Mario Rašić & Balkan Zoo Ensemble koji su otvorili festival, a u danima održavanja festivala nastupili su Igor Geržina Funk & Soul Appreciation Society kojima je u goste došla Nina Kraljić. Nastupom su publiku oduševili i Mirza Tetarić & Soul shadows, Elvis Stanić Group, Zdenka Kovačićek & Greenhouse Blues Band te na samom kraju, već tradicionalno, Gradska glazba Samobor sa svojim gostima, Igorom Geržinom i Ninom Kraljić. Organizacija je volonterska, a ulaz na sve koncerte  svake je godine besplatan.

 

Samobor jazz festival svake godine svojim raznovrsnim programom oduševljava posjetitelje, a ovim je projektom našao svoje mjesto na Hrvatskoj karti jazza. Tako uz Liburnia jazz festival, Gllugl jazz festival i druge slične festivale u Hrvatskoj postaje nezaobilazna točka svih ljubitelja jazza.

 

Dorotea Rnjak

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.