SASTANAK PUTINA I MACRONA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: pixabay.com

Emmanuel Macron sastao se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te rekao kako će imati otvorene razgovore s njim. Prije samog razgovora pogledali su izložbu o ruskom caru Petru Velikom.

Macron, francuski predsjednik, rekao je kako s Putinom treba porazgovarati jer je to važno za rješavanje mnogih međunarodnih problema, odnosno sukoba. Francuska i Rusija podržavaju različite strane u sirijskom ratu te imaju drugačija gledišta na sve vezano s Ukrajinom. Zbog toga svega postoji određena doza nepovjerenja između dviju država. Francuski predsjednik je ugostio Putina u baroknoj palači Versaillesu koji se nalazi u okolici Pariza.

Njih dvojica su se poslovno rukovali te nakon toga zajedno ušli u palaču kako bi razgovarali. Macron koji je bio na sastanku G7, gdje su razgovarali o mjerama koje će se poduzet protiv Rusije, ako Ukrajini ne bude bolje, rekao je kako je zbog toga nužan dijalog s Rusijom. „U svojim ću razgovorima s Rusijom biti zahtjevan“, izjavio je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Jacques Audibert rekao je kako se odnos Europe, odnosno zapada i Rusije pogoršao. Rusija je izbačena iz skupine G8, koja je sad G7. Također je prokomentirao kako je pametan potez što je pozvao Putina na razgovor odmah nakon summita. „Putin voli te simbolične stvari. Mislim da je to izvanredno politička prilika, a izbor palače je savršen“, izjavio je diplomatski savjetnik bivšeg francuskog predsjednika.

Željko Gavranić

Izvor: jutarnji.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.