SCREEN on the GREEN

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Festival filma i glazbe „SCREEN on the GREEN“ održat će se šeste godine za redom u najpopularnijim zagrebačkim gradskim parkovima. Festival će ovoga proljeća trajati punih devet dana, s početkom 20. svibnja na Trgu dr. Franje Tuđmana i završetkom 5. lipnja u Parku Maksimir.

Trg dr. Franje Tuđmana (screen.com)

Trg dr. Franje Tuđmana (screen.com)

Zašto se ovogodišnje kino pod zvijezdama razlikuje od prijašnjih? Zato što nam donosi prvo solarno kino na ovim prostorima. Naime, fotonaponski sustav na kombi vozilu skuplja sunčevu energiju tijekom dana i pretvara ju u sliku i zvuk kino projekcije pod zvijezdama. „SOLAR CINEMA“ svoju premijeru u Hrvatskoj ima 3. lipnja u Parku Maksimir!
Čak 27 dugometražnih i kratkometražnih filmova domaće i strane produkcije bit će prikazano tri vikenda zaredom na Trgu dr. Franje Tuđmana, Jarunu i Maksimirskom parku. Prije početka projekcija, zagrebački bendovi zabavljat će posjetitelje, a portal FAK.hr organizirat će i nekoliko filmskih kvizova i kvizova općeg znanja.
Projekt „SCREEN on the GREEN“ potiče ekološku osviještenost i druženje na otvorenom, baš ono čega se često naši roditelji s nostalgijom prisjećaju. Iako smo digitalna generacija, i s Torrentom smo na ti, druženje s najbližima, pod vedrim zagrebačkim nebom i u najljepšem godišnjem dobu, nezaobilazno je. Važno je spomenuti da je filmsko-glazbeni program potpuno besplatan, a filmskim znalcima koji odnesu pobjedu u kvizovima nude se vrijedne nagrade.

Park Maksimir (screen.com)

Park Maksimir (screen.com)

Krenite što prije sa smišljanjem imena timova, skupite dekice i povedite cijelu ekipu. Kao i svake godine u parkovima ćete moći kupiti nešto za osvježenje i nezaobilazne kokice. Prošle godine je najpopularnije kino na otvorenom posjetilo preko 10.000 ljudi, a nadamo se da će ove godine ta brojka rasti. Cijeli program, filmski, glazbeni i zabavni možete pronaći na screen.com.hr ili na Facebook stranici.

Naslovna foto: screen.com

Dora Crnčević

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.