SKAZ 2017.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Susreti kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) je najdugovječniji i najveći susret kazališnih amatera Zagreba. Održava se jednom godišnje već 41. godinu za redom. Predstavlja točni i cjeloviti pregled predstava koje pripremaju zagrebački kazališni amateri. Najkvalitetnije predstave odabiru se za Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).

 

foto: www.knap.hr

foto: www.knap.hr

Ove godine SKAZ počinje u petak, 24. ožujka i traje sve do 2. travnja u Centru KNAP. Na programu je 40-ak predstava i popratnih razgovora uz okrugli stol na temu izvedbe. Ulaz je besplatan za sve predstave. Potrebno je samo preuzeti ulaznicu na blagajni kazališta najranije dva sata prije početka određene predstave. Za kraj ovog susreta organizirana je proslava AfterSKAZ party. Ta proslava za uspješno završen SKAZ održat će se zadnjeg dana, u nedjelju, 2. travnja u 21 sat.

Naime, ovaj 41. Susret kazališnih amatera Zagreba počeo je već u subotu, 18. ožujka. Radi se o dvodnevnom programu za djecu pod nazivom Mali SKAZ. Taj je program prvi put održan kao samostalan i posebno je rezerviran za najmlađe glumce amatere. Pogledalo ga je više od 600 posjetitelja.

Pomoću SKAZ-a su pojedini amaterski kazališni glumci prešli u profesionalce. To su, primjerice, Goran Bogdan, Jelena Veljača, Miran Kurspahić, Oliver Frljić i  Mario Kovač. Na kraju, najbolja predstava u cjelini, najbolji glumac i glumica, najbolji originalni tekst ili predložak za igru dobivaju nagradu „Daske koje život znače“. Najbolja predstava osvaja i izravnu ulaznicu za Festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Na Susretima sudjeluje preko 500 sudionika i 47 dramskih grupa različitih tematskih interesa, bez ograničenja u godinama ili žanrovima. Među grupama se nalazi i studentska Dramska skupina Hrvatskih Studija Sveučilišta u Zagrebu. Predstave ove godine ocjenjuju brojna glumačka imena poput Vinka Kraljevića, Andrije Tunjića, koji je ujedno i kazališni kritičar, te kazališna redateljica Ivana Peroš.

Raspored predstava može se pronaći ovdje: http://www.knap.hr/kazaliste/novost.asp?id=110 .

 

Ena Dumenčić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.