Slava i novac nisu ih ispunjavali, pa su se okrenuli životu u vjeri

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Velik broj slavnih sve češće se okreće vjeri i Bogu, a svatko od njih ima vlastitu priču i razloge zašto su se okrenuli tim putem života. Pjevačica Danijela Martinović (47) najprije je stala na pozornicu konferencije TEDx Zagreb i progovorila o životnim dramama koje su ju potaknule da se posljednjih godina posveti vlastitoj duhovnosti, a početkom prosinca imala je prvo predavanje u crkvi sv. Frane u Zadru. Prošle godine, pjevačica je jedno vrijeme provela u Nepalu gdje se posvetila autogenim treninzima i postala theta-praktičar. Riječ je o sposobnosti da se uz pomoć usporenih theta moždanih valova pronikne dublje u probleme osobe s kojom se radi. Vjeri se posvetila i atletičarka Blanka Vlašić (34), koja je nedavno je uz fra Antu Vučkovića dva i pol sata vodila duhovni talk show ‘Susreti u riječi’ u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu. Njezina majka Venera također je došla vidjeti kako će joj se kćer snaći u najnovijoj ulozi.
– Blanka je nakon obraćenja puno utjecala na mog supruga Joška. On se s 50 i nešto godina preobratio zahvaljujući njoj. Sama sam oduvijek bila u vjeri, išla na mise i molila se, a suprug nije. Kad se posvetio vjeri molila sam ga da se vjenčamo u crkvi i na kraju je pristao – rekla je Venera. Dodala je kako im je sin Marin najviše zaslužan za preobraćenje sestre Blanke i da je sve krenulo od njega. Atletičarka je stalno pokušavala nadmašiti samu sebe, a shvatila je kako joj nitko ne plješće nakon ozljede. Posebno joj je teško bilo 2012. kada joj se oporavak oduljio zbog infekcije pa je morala Olimpijske igre gledati kod kuće. Blanka se tada, kako kaže, samosažalijevala i plakala, a prijatelj joj je javio da je zapalio svijeću ispred kipa svetog Ante na Poljudu. Sportašica je također počela tamo odlaziti, a ubrzo je otputovala i na liječenje u Portugal te je cijelim putem čitala Bibliju. Vjera je sada dio svakodnevice cijele njezine obitelji, a nada se kako će jednog dana osnovati i vlastitu. No, na muškarce ne gleda kao nekada, otvorena je za svoju ljubavnu priču, no nju čeka u predbračnoj čistoći.

(Izvor: Facebook.com)

– Bez Božjeg blagoslova nema se smisla upuštati u to. Želim da to sve bude kako Gospodin Bog zamisli – zaključila je Blanka. Osim vjere pjevačici Tatjana Cameron Tajči (47) meditacija je pomogla u životu. Njezin suprug Matthew Shane Cameron preminuo je u 48. godini života u studenom prošle godine, izgubivši bitku s rakom pluća. Pjevačica se u Ameriku preselila 1992., a danas sa sinovima Danteom, Evanom i Blaiseom živi u Nashvilleu. Nakon najteže životne traume prvo je odlučila pomoći drugima i pokrenula tečaj meditacije ‘Budi rock zvijezda transformacije’, a zatim je nedavno postala i duhovni vođa. Organizirala je sedmodnevno krstarenje Jadranom na kojem je polaznike kroz radionice podučavala glazbi, jogi, meditaciji, ali i vjeri koja joj ,kako kaže, daje snagu.
– Kršćanska vjera pomogla mi je da shvatim stalnu prisutnost Boga, koji je ljubav, izvor svog života i životne energije u svima i u svemu – pojašnjava. Ipak, glazba je i dalje ostala sastavni dio njezina života.
– Osjećala sam da je odlazak bio jedini izlaz i način da se ‘resetiram’ – otkriva Tajči te dodaje kako danas u Nashewillu ima odličan bend te da ni jedan njezin koncert ne prođe bez velikog hita ‘Hajde da ludujemo’. I Jasmin Stavros (64) prije osam godina priznao je kako mu je Isus uzor te da vjera za njega ima veliko značenje.

(izvor: Facebook.com)

– I ja se ponekad spotaknem, ne mogu biti Isus, ali on mi je uzor. Pokušavam ljubiti sve ljude. Blagoslivljam i opraštam onima koji mi nešto ružno kažu. Pokušavam živjeti jednu veliku poniznost, što je danas teško – svojedno je rekao pjevač. Redovitio nekoliko puta godišnje odlazi na duhovne obnove na zagrebačkom Svetom duhu.
– Obnova mi posebno treba jer imam nove pjesme, čekaju me novi zadaci pa mi treba da budem jak. Da se napunim Duhom Svetim i budem totalno čist – kaže Stavros. Osim na duhovne obnove, odlazi i na hodočašća. Posjetio je Svetu Zemlju, a popeo se i na Sinaj. Kaže da se promijenio otkad je postao djed. Unuk Milo naučio ga je da bude ozbiljniji i tolerantniji. Pored svega toga, dodao je kako ne prođe ni tjedan a da ne ode na ispovijed.
– Poslije svakog vikenda idem na ispovijed kako bih se mogao isprazniti. Jer na mojim koncertima svašta se događa, ima puno alkohola, svega – zaključio je pjevač te dodao da je bit svega da čovjek, bez obzira na to je li vjernik ili nije, svoj život živi u vjeri. Slušajući Božju riječ život se promijenio i Maji Blagdan (50).

Pjevačica je devedesetih punila dvorane, s pjesmom “Sveta ljubav” bila je četvrta na Eurosongu u Oslu, osvajala je Porine, a u nekoliko godina kao da se povukla sa zabavne scene. Prije 11 godina počela je posvetila se duhovnim pjesmama. Sve je počelo, prisjeća se Maja, kad je slučajno došla na seminar Zlatka Sudca. Onamo ju, kaže, nije odvela tuga, iako je baš u to vrijeme bila prekinula 11-godišnju vezu s Marselom Benzonom.
– Došla sam na seminar prvi, drugi put. Kad sam tamo upoznala ljude koji istinski pate i ne vide izlaz, shvatila sam koliko je važno, i za mene i za njih, pjevati u toj atmosferi – objasnila je Maja. Iz pakla droge repera Marina Ivanović Stoka (37) izvela je vjera ali i duhovna obnova fra Zvijezdana Linića, dok su na izvedbe duhovnih pjesma prešle i Ivana Husar Mlinac (41), Marija Husar Rimac (43) i Alan Hržica. Bivša Miss sporta Stefany Hohnjec (32) također je smisao života pronašla u molitvi i vjeri.
– Osjetila sam da je Isus živ u mojem životu, da baš meni govori, mene ljubi – rekla je Stefany.

  • izjave preuzete s portala 24sata.hr

LUCIJA PTIČAR

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.