SLOVENSKI STARTUP KOJI JE RAZVIO ‘MY TALKING TOM’ PRODAN ZA MILIJARDU DOLARA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio slovenski Finance, slovenski startup Outfit7, najpoznatiji po planetarno popularnoj aplikaciji My Talking Tom, prodan je krajem prošle godine kineskoj kompaniji a Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co za vrtoglavih milijardu dolara. Ujedno, riječ je o najvećem stranom preuzimanju u povijesti Slovenije.My Talking Tom, s virtualnim kućnim ljubimcem mačkom Tomom, lansirana je u studenom 2013. godine. U međuvremenu, brend je proširen s još nekoliko životinja unutar aplikacija te je pretvoren u medijsku franšizu ‘Talking Tom and Friends’.

http://outfit7.com/wp-content/themes/o7redesign/img/aboutUsBanner_big.png?v=2

http://outfit7.com/wp-content/themes/o7redesign/img/aboutUsBanner_big.png?v=2

U ISTOJ KATEGORIJI KAO I TWITTER
Njihove aplikacije je na svoje uređaje skinulo pet milijardi korisnika te imaju oko 300 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, što ih svrstava u istu kategoriju kao i Twitter, koji ima oko 313 milijuna mjesečno aktivnih korisnika. Uspjeh i planetarnu popularnost startup Outfit7 potvrđuje i YouTube kanalom koji broji oko devet milijuna pretplatnika, s ukupnim pregledom njihovih video sadržaja od 9,4 milijardi pregleda.

http://i.utdstc.com/screen/android/desc/my-talking-tom-001.jpg

http://i.utdstc.com/screen/android/desc/my-talking-tom-001.jpg

VEĆ GODINAMA NAJBOGATIJI SLOVENCI
Outfit7 osnovan je 2007. godine i registriran za razvoj mobilnih aplikacija, a u njihovom se portfelju nalaze mnoge besplatne mobilne aplikacije i igre, animirani video sadržaji i licenciranje. Kompaniju je pokrenuo slovenski bračni par Iza i Samo Login, koji drže 60 posto vlasničkog udjela i već su nekoliko godina zaredom na vrhu liste najbogatijih Slovenaca.
O prodaji kompanije spekulira se već neko vrijeme. U studenom prošle godine Bloomberg je pisao da kompaniju u procesu prodaje savjetuje američki Goldman Sachs, a tada se spominjalo da se vrijednost kompanije procjenjuje na oko 616 milijuna dolara. Pošto je prodana za visokih milijardu dolara, cijena kompanije je od prošle godine porasla gotovo dvostruko.

Hrvoje Šoljić

 

Izvor:

https://www.finance.si/8852793?cctest&

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.