Sport i business idu zajedno

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prošla subota, 11. ožujka na Ekonomskom fakultetu bila je prava destinacija za sve ljubitelje sporta i businessa. U organizaciji Hrvatske studentske organizacije, održana je konferencija BUS – Business u sportu. Više od petnaestak sportaša, sportskih novinara te marketinških stručnjaka podijelilo je svoje viđenje na raznovrsne teme.
Konferenciju su uvodnim govorima otvorili doc. dr. sc. Božidar Jaković s Ekonomskog fakulteta, izaslanik predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora te organizator ove konferencije, Antonio Hlupić. Hlupić je rekao da je ovom konferencijom spojio dva područja koja ga zanimaju, business i sport.

Izvor: Službena Facebook stranica BUS-a

Izvor: Službena Facebook stranica BUS-a

Prvo predavanje održao je proslavljeni hrvatski vaterpolist, Dubravko Šimenc koji je bazen zamijenio menadžerskim poslom u Borovu. Svoje predavanje održao je i „trener svih trenera“, Miroslav Ćiro Blažević. Legendarni Ćiro je na svoj osebujan način ispričao svoj put do uspjeha te zaradio gromoglasni pljesak i oduševljenje cijele publike nakon završetka predavanja.
Nakon uspješnih sportskih karijera, Nika Fleiss i Ivana Brkljačić svoja su znanja i vještine usmjerile prema marketingu. Svim prisutnima objasnile su koji su izazovi pri organizaciji sportskih događaja te su podijelile svoja iskustva i savjete mladima.

Izvor: Službena Facebook stranica BUS-a

Izvor: Službena Facebook stranica BUS-a

Na konferenciji su, osim predavanja, održana i tri panela. Prvi panel govorio je o medijskoj i marketinškoj strani sporta na kojoj su proslavljeni sportski novinari i marketinški stručnjaci raspravljali o toj dimenziji sporta.
Drugi panel nosi naziv „Marketinške aktivnosti u neprofitabilnim sportovima“. Na panelu su predstavnici „manjih sportova“ i marketinški stručnjaci pokazali svoje viđenje te situacije. Između ostalih, Ranko Vučinić je predstavio svoj put brendiranja hokejaškog kluba Medveščak te aktivnosti koje je trebalo poduzeti da bi se hokej predstavio hrvatskoj javnosti.
Posljednji panel, koji govori o izazovima i prilikama bavljenja sportom nekada i sada, okupio je neka od najznačajnijih sportskim imena hrvatske prošlosti, ali i sadašnjosti. Moderatorsku palicu preuzeo je poznati hrvatski sportski novinar, Filip Brkić. Na tribini su između ostalih gostovali i Gordan Kožulj te Franjo Arapović koji se na simpatičan način osvrnuo na razlike u bavljenju košarkom u njegovo vrijeme te u sadašnjosti kada se košarkom bavi njegov sin.
Konferencija se pokazala kao izvrsna prilika za sve zainteresirane za ta područja. Gosti su upoznali mlade o izazovima i prilikama bavljenja tim poslom. Nadamo se da ovo neće biti posljednja konferencija te da će mladi i dalje imati priliku saznati brojne informacije iz ovog područja.

 

MAURO PALISKA

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.