SRETAN ROĐENDAN, NAREDNIČE PEPPER!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ako volite Beatlese, onda sigurno znate gdje ćete biti 28. svibnja. U Lisinskom ćete slušati The Beatles Revival Orchestra i slaviti 50 godina legendarnog albuma, naravno.

RIJEČKI BEATLESI

The Beatles Revival band koji će svirati dolazi iz Rijeke. Jedan su od najdugovječnijih europskih tribute bendova. Početkom siječnja, band je na svojoj Facebook stranici najavio VELIKU objavu. I, zaista, najavili su veliki koncert proslave 50. godišnjice legendarnog albuma Beatlesa ”St. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Također su na stranici rekli kako su o ”ovome sanjali godinama, pripremali mjesecima”, a sada su nam konačno i ponosno objavili.

foto: www.tulumarka.com

foto: www.tulumarka.com

THE BEATLES REVIVAL ORCHESTRA

Za ovu priliku, uz riječki tribute band svirat će orkestar kojim će ravnati orkestrator i glazbeni producent Olja Dešić, uz posebno gostovanje Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić. U prvom dijelu koncerta izvest će cijeli album ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Drugi dio koncerta posvetit će najvećim uspješnicama iz cjelokupne karijere The Beatlesa. Orkestru će se pridružiti i još neki gosti, no njihova imena još nisu poznata.

foto: www.tomcaswell.files.wordpress.com

foto: www.tomcaswell.files.wordpress.com

JEDAN OD NAJUTJECAJNIJIH ALBUMA

Beatlesi su svoj osmi album objavili 1. lipnja 1967. godine u Abbey Road studiju. Na Albumu se nalazi 13 pjesama, među kojima su neke od njihovih najpoznatijih hitova kao što su“Lucy in the Sky with Diamonds”, “With a Little Help from My Friends” i “She’s Leaving Home”. Album je u Velikoj Britaniji iste godine brzo zauzeo prvo mjesto na glazbenim ljestvicama.

foto: www.www.shammydee.com

foto: www.www.shammydee.com

IPAK NISU BILI BAŠ SVI ODUŠEVLJENI

Iste godine kada je album obavljen BBC nije dopustio emitiranje jedne pjesme s albuma. Riječ je  pjesmi “A Day In The Life” koja je službeno zabranjena zbog sumnje da određeni stihovi govore o korištenju droga. Još su neke zemlje izrazile sumnju u vezi pojedinih dijelova pjesama pa su iste i zabranili.

Bilo kako bilo, ako volite Beatlese, nitko vam neće zabraniti da dođete i uživate u njihovoj glazbi. Pa čak ni BBC.

 

Marija Čiček

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.