STANOVNICI NJEMAČKE ODAHNULI: PRONAĐENA DVA LAVA, DVA TIGRA I JAGUAR, MEDVJED UBIJEN

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dva lava, dva tigra i jaguar za koje je nedavno prijavljen nestanak iz njemačkog zoološkog vrta zapravo nikada nisu pobjegli, već su se skrivali u svojim nastambama. Međutim, te sreće nije bio i medvjed koji je pri nepoznatim okolnostima ipak ustrijeljen nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja privremenog omamljivanja.

 

krugerpark.co.za

Pojedini su izvori prenijeli informaciju kako su životinje pronađene pomoću dronova te su vraćene u zoološki vrt. Međutim, gradonačelnik Azrfelda, Andreas Kruppert izjavio je kako lavovi, tigrovi i jaguar zapravo nikada nisu napustili svoje nastambe te da je došlo do zabune zbog visoke razine vode u kavezima.

„Vrlo smo sretni što se scenarij kojeg smo se pribojavali nije ostvario.“ nadodao je Kruppert te najavio temeljite preglede nastambi putem kojih će se utvrditi mogu li se životinje i dalje držati u njima.

Podsjetimo, ranije ovog tjedna njemački su mediji prenijeli kako su životinje pobjegle iz privatnog zoo-a Eifel u Lünebachu uslijed štete uzrokovane poplavama u zapadnom dijelu Njemačke. Velika količina vode navodno je isprala zemlju te se smatralo kako su se životinje provukle ispod ograde. Građanima je tada savjetovano da se zadrže u kućanstvima te su u potragu bili uključeni veterinari, policija i vatrogasci.

PA

 

Privatni Eifel Zoo u vlasništvu je obitelji Wallpott te se prostire na 30 hektara na kojima je smješteno oko 400 životinja, uključujući sibirske tigrove i lavove. Otvoren je 1965. godine, a godišnje ga posjeti preko 70.000 ljudi.

Ovaj „bijeg“ iz zoološkog vrta nije prvi u Njemačkoj, a zadnji je bio prije dvije godine u Leipzigu. Iz tamošnjeg zoo-a pobjegla su dva lava od kojih je jedan ustrijeljen, a drugi vraćen u nastambu bez ozbiljnijih posljedica.

LEON SVETIĆ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.