ŠTERBIK NA SVJETSKOM TRONU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vratar španjolske rukometne reprezentacije i europskog prvaka Vardara, Arpad Šterbik, proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2017. godinu. Izbor je organizirao Handball-planet.com. Natjecanje je činio dvostruki sistem glasanja. Na njihovoj web stranici, glasali su novinari, a drugi dio glasova odlučilo je 27 rukometnih novinara iz cijeloga svijeta.

Izvor: Getty Images

Šterbik je osvojio najveći broj glasova u kategoriji vratara od fanova, a tome su pridodani i glasovi novinara. Titulu je ponio ispred drugoplasiranog lijevog krila Uwe Gensheimera s razlikom od sedam bodova.

 

Podsjetimo, Šterbik je 2005. godine bio proglašen i najboljim IHF-ovim igračem godine. Tada je ovaj tridesetosmogodišnji vratar nastupao za bivšu državu Srbiju i Crnu Goru čije je državljanstvo sada zamijenio Španjolskim.

 

Šterbiku je u izbore uvelike pomoglo i Vardarovo osvajanje Final Four turnira rukometne Lige prvaka. Upravo je on i jedan od najzaslužnijih za izvanredan povijesni uspjeh ove makedonske momčadi.

Izvor: handball-planet.com

Osim najboljeg igrača svijeta, odabrani su i najbolji igrači na svakoj poziciji te oni čine i najbolju sedmorku. Najboljim lijevim krilom, proglašen je Uwe Gensheimer. Lijevim vanjskim proglašen je Danac Mikkel Hansen, a srednjim vanjskim, Nikola Karabatić. Upravo su ova trojica igrača uspjeli obraniti svoju prošlogodišnju titulu.

 

Najboljim desnim vanjskim proglašen je Francuz Nedim Remili, desnim krilom Victor Tomas, a najbolji kružni igrač je Norvežanin  Bjarte Myrhol. Titulu je ponio i još jedan Karabatić. Nikolin brat Luka, ponio je titulu najboljeg obrambenog igrača u 2017. godini.

 

Od hrvatskih igrača, u izboru za najboljeg srednjeg vanjskog bio je i Luka Cindrić. On je dobio najveći broj glasova fanova u toj kategoriji, ali zbrajanjem novinarskih glasova, titulu mu je preoteo Nikola Karabatić uz razliku od 11 bodova. No, za Cindrića je to izvrstan uspjeh te je svrstan u najbolju drugu sedmorku 2017. godine.

 

Mauro Paliska

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.